Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Türkmen'in Organizasyon Komitesi Başkanlığı'nda ABD'de bulunan Bowie State Üniversitesi'nin himayelerinde gerçekleştirilen ve Üniversitemiz ile birlikte Samsun 19 Mayıs Üniversitesi de dahil olmak üzere Türkiye'den iki, yurt dışından ise beş üniversitenin ortaklığında düzenlenen "6.Uluslararası Çocuk ve Yetişkin Oyunları Sempozyumu" 26 Mayıs 2024  tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Panelde açılış oturumunu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Türkmen yönetti. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hüseyin Şahin de etkinliğin önemi hakkında bir protokol konuşması gerçekleştirdi.

Panelin birinci oturumu Türkçe, ikinci oturumu Ruşça ve üçüncü oturumu ise İngilizce olarak yapıldı. Türkçe yapılan oturumu Mersin Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Akif Ziyagil yönetti. Bu oturumda Üniversitemizden Prof. Dr. Mehmet Türkmen,  Dr. Öğr.Üyesi Beytullah Dönmez, Doç. Dr. Kürşad Han Dönmez ile Gülsen Derelioğlu Kaan konuşmacı olarak yer aldılar.

Rusça olarak yapılan ikinci oturumu Kırgızistan'dan Nurmira Abdybekova, İngilizce olarak yapılan üçüncü oturumu ise, İrlanda'dan Tom Fabian yönetti.