Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından; bu yılki teması "Sıfır Atık" olarak belirlenen Türkiye Çevre Haftası 1-7 Haziran tarihleri arasında 81 ilde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Giresun Valiliği himayesinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından planlanan “Dünya Çevre Günü” ve “Türkiye Çevre Haftası” kutlama programına, Üniversitemizi temsilen Çevre Sorunları, Temiz Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Özlem Tunç Dede koordinasyonunda Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yalçın Tepe, Üniversitemiz öğretim üyeleri Doç. Dr. Ülkü Baykal, Öğr. Gör. Banu Tepe ve Çevre Topluluğu öğrencileri katıldılar.

Etkinlikler kapsamında, 3 Haziran Cuma günü saat 14.00’da Cumhuriyet Parkı-Teyyaredüzü Gençlik Merkezi-Giresun Belediyesi Plajlar bölgesi güzergahında “Çevre Dostu Bir Yaşam” mottosuyla bisiklet turu düzenlendi. Etkinliğe, 15.00’da Giresun Belediyesi Plajlar bölgesinde deniz ve plaj temizliği ile devam edildi.

4 Haziran Cumartesi günü Kulakkaya Yaylası Ağaçbaşı Tabiat Parkında düzenlenen çevre temizliği etkinliği, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile STK’ların katılımı ile gerçekleştirildi.

5 Haziran Dünya Çevre gününde etkinliklere “81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü" adı ile tüm Türkiye’de düzenlenen yürüyüş ile devam edildi. Düzenlenen yürüyüş Giresun Kalesi’nden Belediye Bandosu eşliğinde başlayarak; Hasan Ali Yücel Caddesi, Bekirpaşa Caddesi, Topal Sokak üzerinden Gazi Caddesi boyunca devam ederek Atapark’ta sona erdi. Yürüyüşün ardından Atapark’ta minik çevreciler ile birlikte Çevre Müfettişi etkinlikleri gerçekleştirildi.