Haberler
Üniversitemiz lisans ve ön lisans programlarından 2023-2024 öğretim yılı dönem sonu sınavlarının ardından mezun olan yaklaşık 4800 öğrencimiz düzenlenen mezuniyet törenleriyle mezuniyet coşkusu yaşadı.

04-05 Temmuz 2024 tarihlerinde iki oturum halinde yapılan törenlerin ilki Hüseyin Avni Alpaslan Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Lisans programlarından mezun olan öğrenciler ve velileriyle birlikte yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı ilk törene Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti de iştirak etti.

Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Turizm Fakültesi, Görele Güzel Sanatlar Fakültesi, Tirebolu İletişim Fakültesi, Devlet Konservatuvarı ile Görele ve Bulancak Uygulamalı Bilimler Yüksekokullarının katıldığı bu ilk törende öğrenciler çeşitli müzik, halk oyunları ve mehter marşı etkinlikleri ile eğlendiler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından lisans programları arasında üniversite birincisi olan Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği mezunu Gül Tütüncü mezun öğrenciler adına bir konuşma yaparak, kendilerini yetiştiren ailelerine ve hocalarına teşekkür etti. Gül Tütüncü daha sonra Mezuniyet Kütüğüne plaket çaktı.

Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, öğrenci ve velilerine yönelik olarak törende yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

"Günümüz dünyasında birey ve toplumlar nezdinde en büyük güç, en büyük zenginlik bilgidir, teknolojidir, eğitimdir. Bilgi ile donanmış ve iyi bir eğitim almış bireyler hayata kolay tutunurlar. Zorlukları aşmakta zorlanmazlar. Bilgi, teknoloji ve eğitim hem iktisadi kalkınmanın hem de sağlıkli işleyen bir demokrasinin ön koşuludur. Kalkınmış ve demokrasi yolunda mesafe almış toplumlara baktığımızda nitelikli bilgi ve teknoloji ürettiklerini, iyi eğitim almış bireylere sahip olduklarını görürüz.

İnsanı insan yapan, insanı saygın ve makbul kılan, adalet, merhamet, doğruluk, dürüstlük, barış ve empati gibi değerlerin genç bireylere aktarılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Zaten bilgi, teknoloji ve eğitim deyince akla hemen üniversiteler gelmektedir. Üniversiteler genç bireyleri bilgi ve teknoloji ile donatır. Dolayısıyla toplumların kalkınma ve gelişme çabalarında üniversitelerin rolü oldukça önemlidir. Güçlü ve saygın bir üniversite, güçlü toplum, güçlü devlet demektir.

Giresun Üniversitesi 2006 yılında kurulan genç ve gelişmekte olan bir üniversitedir. Üniversitemizin kuruluş ve gelişimine bugüne kadar katkıda bulunan herkese şükranlarımı sunuyorum. YÖK tarafından iki yıl önce "fındık" temalı üniversite ilan edildik. Fındığı daha değerli kılacak her türlü ar-ge çalışmasını planlamak ve yürütme misyonu üniversitemize verildi. Bu bağlamda sizlerle güzel bir haberi paylaşmak istiyorum. TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri Enstitüsü ile birlikte yürüttüğümüz projeler ilk meyvesini verdi. Beş gün önce TÜBİTAK MAM Fındık Üretim Hattında yüksek proteinli ik farklı beslenme barı üretildi. Yakın zamanda bu söz konusu ürünlerin lisanslama çalışmaları tamamlanacak ve seri üretime geçilecektir.

Sevgili gençler, öğrenme hayat boyu devam eden bir süreçtir. Lütfen bu sürecin içinden kopmayınız. Hayatta karşılaştığınız başarısızlıklar sizi yıldırmasın. İyi biliniz ki, sabırla ve azimle çalışmak ve gayret etmek sizi mutlaka başarıya ulaştıracaktır."

Rektörümüz konuşmasının sonunda öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek, Giresun Üniversitesi'nin kapısının mezunlarına her daim açık olduğunu dile getirerek, sizlere olan desteğimiz sonuna kadar devam edecektir, açıklamasında bulundu.

Belediye Başkan Vekili sıfatıyla törene katılan Dr. Taner Yazıcı da bir konuşma yaparak mezun öğrencileri ve ailelerini tebrik etti.
 
Son olarak kürsüye gelen Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti ise Giresun Üniversitesinin genç bir üniversite olduğunu hatırlatarak, elimizden geldiği kadar birlik, beraberlik ve uyum içinde üniversitemize ve öğrencilerine her türlü katkı ve desteği vereceklerini söyledi. Vali Serdengeçti öğrencileri ve aileleri mezuniyetleri dolayısıyla tebrik etti.

Üniversite genelinde ilk üç dereceyi elde eden öğrencilere ödüllerini Vali Serdengeçti ve Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can verdiler.

Okul bazında dereceye giren öğrencilere ise ödüllerini il protokolü üyeleriyle birlikte ilgili okul yöneticileri verdiler.

Törenin son kısmında öğrencilere meslek yemini yaptırıldı. Müzik eşliğinde hep birlikte havaya kep fırlatıldı.

Ön lisans (Meslek Yüksekokulları) mezunlarının töreni ise 05 Temmuz 2024 Cuma günü yine aynı yerde yapıldı. Bu törene de yaklaşık 6 bin kişi katıldı.

Müzik ve halk oyunları gösterilerinin ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Ön lisans mezunları adına dereceye giren öğrencilerden Espiye Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler bölümü mezunu Sıla Coşkun bir konuşma yaptı.

İkinci gün törenlerine Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas da katıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Nazım Elmas, ön lisans bölümlerinin daha kaliteli ve iş bulmaya dönük bir eğitim verebilmesi için kendisinin de akademisyen olarak çalıştığı dönemde 3+1 sistemine geçildiğini hatırlatarak, nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanması ancak uygulamalı eğitimle mümkündür dedi.

Milletvekili Elmas konuşmasının sonunda öğrenci ve aileleri tebrik etti.

Üniversite genelinde dereceye giren öğrencilere ödülleri Milletvekili Elmas ve Rektörümüz tarafından birlikte verildi. Okul bazında dereceye giren öğrencilere ise ödüllerini Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Güven Özdem, Prof. Dr. Hüseyin Şahin, Prof. Dr. Emel Uzunoğlu ile törene katılan dekanlar, yüksekokul müdürleri ve Rektör danışmanları takdim ettiler.

İkinci gün törenleri de aynı şekilde öğrencilerin hep birlikte meslek yemini yapmalarının ardından havaya kep fırlatmaları ile sona erdi.