Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen ve Prof. Dr. Hüseyin ERKUL’un konuşmacı olduğu “Yönetici Özellikleri Açısından Atatürk” başlıklı Konferansı, 13 Mayıs 2024 Pazartesi günü gerçekleştirildi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Cengiz Aytmatov amfisinde yapılan ve Üniversitemiz çalışanları ile öğrencilerin katılım gösterdiği konferans, Çanakkale 18 Mart Üniversitesinde de online olarak yayınlandı.

Konferansta ilk olarak yöneticilik ve liderlikle ilgili bilimsel literatüre değinen Prof. Dr. Hüseyin ERKUL, konuşmasının devamında Atatürk’ün yöneticilik ve liderlik özelliklerini ayrıntılı olarak değerlendirdi. Atatürk’ün tarih sahnesine çıkışı ve Çanakkale Savaşları’nda gösterdiği başarılara vurgu yapan Sayın ERKUL; Atatürk’ün davranış özellikleri, görev bilinci, eğitimci ve bilimsel kişiliği, sanata bakış açısı, çevreye olan duyarlılığı, yöneticilik, stratejik yönetim ve liderlik özellikleri üzerinde durarak, Atatürk’ten alınması gereken dersler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Konferansın sonunda, etkinlikte görev alan öğrencilere çeşitli hediyeler veren Prof. Hüseyin ERKUL, günün anısına hazırlanan teşekkür belgesini, Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz GENÇ’ten aldı. Etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.