Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen ve Türkiye Memur-Sen Giresun İl Başkanı Muhammet SARI’nın konuşmacı olduğu “Türkiye’nin Sendikal Tarihi” konferansı, 27.05.2024’te, İ.İ.B.F. Cengiz Aytmatov Konferans Salonu’nda yapıldı.

Konferansta, Muhammet SARI, Endüstri Devrimi ile birlikte işçi kesiminin ve sendikaların ortaya çıkışı, Osmanlı İmparatorluğu’nda sendikal gelişme ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasından sonra Türkiye’de sendikal gelişme süreçlerini özetledi. Muhammet SARI konuşmasında, sendikaların demokrasinin ayrılmaz bir öğesi olduğunu vurguladı. Demokrasinin ideal bir yönetim şekli olduğunu ifade etti; 1992 ve 2002 sonrasında demokratik yaklaşımların Türkiye’de sendikaların gelişimine ve çoğulcu, çoksesli toplumun güçlenmesine önemli katkılarda bulunduğunu belirtti.

Akademik ve idari personelin ilgi gösterdiği gösterdiği konferans, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz GENÇ’in Muhammet SARI’ya Teşekkür Belgesi takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Konferans sonrasında, Muhammet Sarı, Türkiye Memur-Sen üyesi öğretmenlerin anılarından oluşan kitapları katılımcılara hediye etti.