Üniversitemiz Türk Dünyası Araştırma Topluluğu tarafından düzenlenen ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlyas Topsakal'ın  konuşmacı olarak katıldığı, "Türk-Rus İlişkileri Bağlamında Türk Dünyası" başlıklı konferans, 27 Mart 2019 Çarşamba günü, Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Topluluk Akademik Danışmanı Doç. Dr. Yalçın Sarıkaya’nın açılış konuşmasıyla başlayan konferansta, Prof. Dr. İlyas Topsakal, Türk - Rus ilişkilerinin başladığı tarihten günümüze kadar geçen süreçte yaşananları değerlendirdi. İki toplum arasındaki ilişkilerin genel çerçevesine değinen Topsakal, bunun siyasi, ekonomik ve kültürel etkilerini Türk dünyası açısından ele aldı.

Soru cevap bölümüyle devam eden program, günün anısına hazırlanan teşekkür plaketinin Prof. Dr. İlyas Topsakal'a takdim edilmesiyle sona erdi.