Üniversitemiz Görele Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Giresun Belediyesi ile birlikte düzenlediği "Türkiye'deki Romanların Tarihi, Dili, Sosyokültürel ve Sanatsal Yaşamdaki, Rolleri" isimli uluslararası konferans gerçekleştirildi.

15 Aralık 2021 Çarşamba günü saat: 17:00' Giresun Gümrük Müdürlüğü Liman Konferans Salonunda gerçekleşen konferansta, Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can'ın açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Hristo Kyuchukov, Prof. Dr. Emine Dingeç, Doç Dr. Merve Yıldırım ve Dr. Biser Alekov birer konuşma yaptılar.

Konferansta yapılan konuşmalarda, Romanların tarihsel, sosyal, kültürel etkileşimleri  ve yaşamdaki rolleri hakkında detaylı açıklamalara yer verildi.

Etkinlik, Dolapdere Big Gang topluluğunun konseri ve ardından Giresun Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından sergilenen roman dansları gösterisiyle son buldu.

Organizasyona katılan öğretem üyeleri  16 Aralık 2021 Perşembe günü rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can'ı makamında ziyaret ettiler.