Giresun Üniversitesi İyiliğin Geleceği Topluluğu tarafından düzenlenen ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN'ın konuşmacı olarak katıldığı "Prof. Dr. Fuat Sezgin ve Müslümanların Bilime Katkıları" başlıklı konferans, 4 Ekim 2024 Cuma günü saat 10.30'da, Güre Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu, SKS Daire Başkanlığından Hayriye ERKAN’ın yaptığı program, Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı. Kısa özgeçmişinin okunmasının ardından kürsüye çıkan Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, başta Giresun Üniversitesi olmak üzere, 2024-2025 Akademik Yılın bütün üniversitelere hayırlı olması temennisiyle sözlerine başladı.

Fuat Sezgin’in İslam Bilim Tarihi alanında yaptığı çalışmalarla önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Sayın KARAMAN, Sezgin’in eğitim hayatından ve bu süreçte yaşadığı zorluklardan, Türkiye’de başlayan ve Almanya’da devam eden akademik hayatından bahsederek konuşmasını sürdürdü.

Konferansta, Prof. Dr. Fuat Sezgin’in yaptığı çalışmalara ve ortaya koyduğu eserlere değinen Sayın KARAMAN, Beş ciltlik “İslam’da Bilim ve Teknik” ile Müslümanların bilim dünyasına öncülük ettiği 8-16. Yüzyıla dair temel başvuru kaynağı niteliği taşıyan on yedi ciltlik Arap-İslam Bilim Tarihi”nin bu alanda ortaya konmuş önemli eserler olduğunu söyledi.

Konferansın ardından konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN, Sayın KARAMAN’a, programa katılımından ötürü teşekkür etti.

Teşekkür Belgesinin takdim edilmesi ile sona eren programa; Rektörümüzün yanı sıra, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan BAŞ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Güven ÖZDEM, Prof. Dr. Hüseyin ŞAHİN, Prof. Dr. Emel UZUNOĞLU, Genel Sekreter Ahmet Tevfik KORKMAZ, Üniversitemizin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.