Giresun Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından hazırlanan "Kazakistan Tanıtım Günü" başlıklı etkinlik, 14 Aralık 2022 Çarşamba günü, Fen-Edebiyat Fakültesi Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî Amfisinde gerçekleştirildi.

Giresun Üniversitesi ile Abay Kazak Milli Pedagoji Üniversitesi arasında imzalanan Akademik İşbirliği ve Değişim Programı kapsamında Üniversitemize gelerek, Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünde öğrenim gören Kazakistanlı öğrencimiz tarafından hazırlanan etkinlikte, Kazakistan’ın sosyal ve kültürel değerleri, yöresel lezzetleri, yerel dansları ve eğitim-öğretim olanakları hakkında bilgi verildi.

Yöresel kıyafetleriyle, hazırladıkları yerel lezzetleri katılımcılara ikram eden Kazakistanlı öğrencilerimiz, yapılan hazırlıklar hakkında merak edilen hususlara da yanıt verdiler.

Programda konuşan misafir öğrencilerimiz; Giresun Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünde verimli bir eğitim sürecinden geçtiklerini ifade ederken, Kazakistan’da bir çok arkadaşlarının kendilerinden Giresun Üniversitesi hakkında detaylı bilgi aldıklarını ve burada eğitim görmek istediklerini söylediler.

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hamza KOÇ, Kazakistanlı öğrenciler tarafından çok renkli bir program hazırlandığını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti. Öğrencilerin buradan tam donanımlı bir şekilde ayrılmalarının en büyük temennileri olduğunu söyleyen Sayın KOÇ, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak sözlerini noktaladı.

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Halis GÖZPINAR da konuşmasında, uluslararası duyarlılıkları artırmaya yönelik bu tarz işbirliklerinin ve değişim programlarının bölüm öğrencilerinin akademik hayatlarını olumlu etkilediğinden bahsetti. Kazakistanlı öğrencilere yönelik Türkçe dersler düzenlediklerini ifade eden Sayın GÖZPINAR, bu görevi başarıyla yürüten Üniversitemiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü doktora öğrencisi Hamza HAVUZ'a, Kazak öğrenciler adına teşekkür etti.

Program koordinatörü Doç. Dr. Vedi AŞKAROĞLU konuşmasında; Giresun Üniversitesi ile Abay Kazak Milli Pedagoji Üniversitesi arasında imzalanan protokolde emeği geçen başta Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN olmak üzere Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beyhan KESİK, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü başkanı Dr. Öğr. Üyesi Halis GÖZPINAR, Dr. Öğr. Üyesi Murat KARAKOÇ, Dr. Öğr. Üyesi Hale YAĞLIDERE,  Öğr. Görevlisi Heves BOZBAĞ ve Kazakistan Abay Devlet Pedagoji Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Uzmanı Dr.Dinara Ashimova’ya teşekkür etti.