Giresun Üniversitesi Akademik Düşünce Eğitim ve Medeniyet Topluluğu tarafından düzenlenen “Başlangıcından Günümüze Ümmetin Birliğinin Dayandığı Esaslar” başlıklı konferans, 22 Mayıs 2024 Çarşamba günü, Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman HAÇKALI'nın konuşmacı olarak katıldığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programında, Giresun İslami İlimler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Seyfullah KARA ve Giresun İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem AKOĞLU birer konuşma yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Prof. Dr. Abdurrahman HAÇKALI “Başlangıcından Günümüze Ümmetin Birliğinin Dayandığı Esaslar” başlıklı konferansını gerçekleştirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerin katıldığı konferans, İlahiyat eğitimi esnasında hafızlıklarını tamamlamış olan öğrencilere taç giydirilmesi ve hediyelerinin takdimi ile sona erdi.