Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da özel bir lisede yaşanan saldırı sonrası bir eğitimcinin hayatını kaybettiği şiddet olayı, Üniversitemizin Güre Yerleşkesinde, eğitimciler ve öğrenciler tarafından kınandı.

13 Mayıs 2024 Pazartesi günü Eğitim Fakültesi önünde düzenlenen ve hayatını kaybeden İbrahim OKTUGAN için saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, yaşanan şiddet olayının kınandığı bir bildiri okundu.

Toplumda artış gösteren şiddet olaylarının okullarda da görülmesinin ve öğretmenlere yönelmesinin büyük bir üzüntü ve endişe ile takip edildiğinin dile getirildiği bildiride şunlar yer verildi: “Öğretmen yetiştiren fakültenin mensupları olarak biz eğitimciler, şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu ifade etmek istiyoruz… Bu elim olayda hayatını kaybeden meslektaşımıza rahmet, ailesine ve eğitim camiamıza başsağlığı diliyoruz. Yine görevlerini fedakârca yaparken şehit olan/edilen tüm öğretmenlerimizi de saygıyla anıyoruz.

Bu bağlamda şiddet açmazının ortadan kaldırılmasında hepimize büyük görevler düştüğünün farkındayız. Toplumların yolunu aydınlatan ve bütün meslek elemanlarını yetiştirenler öğretmenlerdir. Nitekim başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ‘’Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’’ söylemi, öğretmenlik mesleğinin önemini tüm gerçekliği ile ortaya koymaktadır. Bu nedenle öğretmenlerimize sıkılan kurşun ve atılan yumruk, ülkemizin ve milletimizin geleceğine indirilmiş bir darbedir… Toplumumuzda yaşanan şiddet olaylarının arka planı irdelenerek gerekçeleri ortaya çıkarılmalı ve gerekli çözümler için paydaşların işbirliği yapması kaçınılmazdır…”