Giresun Üniversitesi Şebinkarahisar Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü Yerel Yönetimler Programı Öğr. Gör. Dr. Dilek Topcu Mumlu’nun “Yerel Yönetimler Bağlamında Türkiye’de Su Yönetimi: Ordu ve Giresun İlleri Örneği” başlıklı kitap çalışması yayımlandı.

Aynı coğrafi bölgede sınır komşusu olan Giresun ve Ordu illerini örneklem alan kitap, illerin su yönetiminin mevcut durumunu yerel yönetimler bağlamında karşılaştırmalı olarak inceleyen bir alan araştırması özelliği taşıyor.

Araştırma sonucunda; yerelde merkezileştirilmiş kurumsal yapılarla, stratejik planlama temelinde ilerleyen su yönetiminin suyun sürdürülebilir niteliğini su yatırımları, su tasarrufu, atık su yönetimi, su yönetişimi bakımından olumlu yönde etkilediği; yerel yönetimler düzeyinde su yönetimindeki mevcut parçalı yapının bütünleştirilmesi ve su yönetim ölçeğinin yeniden yapılandırılmasına ihtiyaç duyulduğu sonucuna ulaşıldı.