Sağlık Hizmetleri MYO’da Dış Paydaşlarla Kalite ve Akreditasyon Toplantısı
Dünya Çocuk Hakları Günü’ne İthafen Çocuk Hakları Sergisi
Çocuk Hakları Paneli ve Resim Sergisi
Diş Hekimliği Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni
Eğiticilerin Eğitimi ve Sertifika Programı
2024 Yılı 5. Dönem İlkyardımcı Eğitimi Başarıyla Tamamlandı
TÜBİTAK ARDEB Destek Programları Tanıtım Etkinliği Gerçekleştirildi
Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde yürütülecek çalışmalar için öncelikle bir hazırlık komisyonu oluşturuldu. Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Güven ÖZDEM’in başkanlığında çalışmalara başlayan komisyon, bir taraftan sistemin alt yapısını iyileştirmek için yoğun bir çalışma içine girerken, diğer taraftan içerik ve sistem yönetimi alanında da önemli çalışmalarını tamamladı.
“Uzaktan Öğretim Sisteminin” yürütülmesinde, Üniversite bünyesinde iki alt çalışma grubu daha kurulacak. Bilgisayar teknolojileri konusunda uzman personellerden oluşturulan, “Teknik Destek Grubu” adındaki ilk grup, öğretim elemanı ve öğrencilerin sistemin kullanımı ile ilgili bilgi edinme ihtiyaçları ile ilgilenecek…
Ayrıca bu uygulamanın yürütüleceği her akademik birim de yeteri kadar personelden oluşan “Birim Sorumluları” görevlendirilecek. Birim sorumlularından oluşan ikinci grup ise, sürecin hem öğrenci bazında, hem de öğretim elemanı bazında sağlıklı yürütülmesinde görev alacak. Birim sorumluları, kendi birimlerindeki ilgili personelin eğitilmesini, bilgilendirilmesini sağlayacak.
Rektörümüz Prof.Dr. Yılmaz CAN’ın da katıldığı son hazırlık toplantısında, sistemin çalışma takvimine, işlem akış prosedürüne son şekli verildi.
Alınan kararlar doğrultusunda, çalışmaların tamamlanmasının ardından uzaktan öğretim sürecinde, sanal sınıflarda çeşitli öğretim etkinlikleri düzenlenecek, dersler, senkron, asenkron videolarla işlenebilecek, öğretim elemanı derslerle ilgili her türlü dijatal dökümanı (pdf, sunum, ödev vb.) sisteme yükleyebilecek, kaynak paylaşabilecek, soru cevap, forum ve tartışma gibi etkinliklerle dersler sürdürülecek.. Okul ve birimlerin hazırlayacakları haftalık ders programları çerçevesinde yürütülecek dersleri, öğrenciler interaktif ortamda takip edecekler.
Hazırlıkların tamamlanmasının ardından, asenkron uzaktan öğretim yöntemiyle, Üniversitemizin tüm öğrencileri 06 Nisan 2020 tarihinde sistemle buluşacak.
Bütün programlarda teorik dersler, ara verildiği/kaldığı yerden 6 Nisan 2020 itibariyle uzaktan öğretimle devam edecektir. Uygulamalı derslerle ilgili YÖK’ün alacağı karar ve çözüm yöntemleri doğrultusunda ilerleyen tarihte ayrıca duyuru yapılacaktır. Sınavların nasıl gerçekleştirileceği ile ilgili detay ve kararlar ayrıca ilerleyen tarihlerde belirtilecektir.
Dersler internet üzerinden uzaktan öğretim yoluyla gerçekleştirileceğinden öğrencilerimiz akıllı telefonlar ve/veya bilgisayarlar aracılığıyla diledikleri yerden derslerine katılabilirler.
Öğrencilerimizin ve öğretim elemanlarımızın ilerleyen günlerde Üniversitemiz tarafından yapılacak duyuruları takip etmesi önem arzediyor.