Geleneksel Aşçı Ceketi Giyme Töreni
COST Aksiyonuna Atanma Başarısı
Dil Değerlendirmede Yenilikçi Uygulamalar
Giresun Üniversitesi, Mersin / Üniversite Tanıtım Günleri'nde
Bağımlılıkla Mücadele Yöntemleri Paneli
Bulancak Kadir Karabaş UBYO Hamsi Şenliği
Öğrenci Toplulukları Tanıtımı Etkinliği
Fındık Tarımında Yapay Zekâ ve Teknoloji Kullanımının Yol Haritasının Belirlenme...
Panelin açılış oturumuna Giresun Milletvekilleri Prof. Dr. Nazım Elmas, Ali Temür ve Elvan Işık Gezmiş de katılıp, birer konuşma yaptılar. Giresun'un ilk kadın milletvekili olması dolayısıyla kız öğrenciler Milletvekili Elvan Işık Gezmiş'e bir çiçek takdim ettiler.
Panelin açılış konuşmalarını sırasıyla, Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Aysun Türkmen, Giresun TSO Kadın Girişimciler Grubu Başkanı Türkan Hocaoğlu, TSO Meclis Başkanı Şükrü Ataün, Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Şahin yaptılar. Milletvekillerinin yaptığı selamlama konuşmalarının ardından panelin ilk oturumuna geçildi.
Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Aysun Türkmen'in yönettiği "Sporda Kadın" temalı bu oturumda panelist olarak, milli sporcularımız, Dünya Halter Şampiyonu Cansu Bektaş, kadınlarda ilk olimpiyat madalyasının sahibi Hülya Şenyurt, FİFA kokartlı hakem Mürvet Yavuztürk ile Tekvando Babaannesi lakaplı Avrupa Şampiyonu Sevgican Yalçın yer aldılar.
Milli kadın sporcuların anlattıkları hayat hikayeleri izleyenleri hayli duygulandırdı. "Yönetimde Kadın" adlı ikinci oturumu ise Dr. Öğr.Üyesi Mehtap Özsoy yönetti. Bu oturuma, İş kadınları Sonnur Turhan Tomakin, Türkan Hocaoğlu, Hülya Ulusoy, Saadet Özkan ve Zübeyda Çelebi katıldılar.
İlk günün son oturumunu Doç. Dr. Özgür Hasançebi Demirkan yönetti. "Yerel Yönetimde Kadın" konulu bu oturumun konuşmacıları ise kadın muhtarlarımız oldu. Tülin Şenel, Elvan Bektaş, İpek Can ve Ayşe Tonkaz oldu. Muhtar kadınlarımız, başarı ve yol hikayelerinden oluşan sunumlar yaptılar.
6 Mart günü gerçekleştirilen oturumlara Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can da izleyici olarak iştirak etti. Rektörümüz, panelistlere belge verilmesi töreninde yaptığı kısa konuşmada; kendisinin de üç kızı olduğunu, her üçünün de çok başarılı kariyerler yaparak hayatlarını sürdürdüklerini anlatarak, toplumun kadınlara verdiği değerin daha da artması için akademik camia olarak gayret gösterdiklerini, Giresun Üniversitesi personeli arasında kadın oranının oldukça yüksek olduğunu anlattı.
İkinci günün ilk oturumunun konusu "Organik Üretimde Kadın" oldu. Öğr.Gör. Gülşah Doğanay'ın yönettiği bu oturumun konuşmacıları ise, Ziyneti Kılıç, Esra Hasari, Berrin Çamur ve Arda Tuna oldu.
Dr.Öğr.Üyesi Burcu Turan Çimşir'in moderatörlüğünü yaptığı ikinci oturumun konusu ise "Ekolojik Üretimde Kadın" idi. Alanında çok güzel başarılara imza atan Demet Öztürk, Fatma Altun, Hatice Özdemir ve Elif Bayram Dilli bu oturumda konuşmacı olarak yer aldılar.
Günün öğleden sonraki ilk oturumu "Girişimci Kadınlar" temalı idi. Öğr.Gör. Nilgün Çakır Güngör'ün yönettiği bu oturumun konuşmacıları ise, Nurgül Kaya, Hamdiye Konar, Buket Yaman ve Fatma Kovacı oldu.
Doç. Dr. Hatice Doğan hocamızın yönettiği "Sağlıkta Kadın" temalı oturumun konuşmacıları, Şehriban Bıyık, Sevgi Sağlık, Nuran Karaibrahimoğlu ve Serap Beyazyüz Yuva oldu.
Değerlendirme konuşmasının da yer aldığı panelin son oturumunu ise Öğr.Gör. Dr. Hatice Leloğlu yönetti. "Eğitimde Kadın" konusunu işleyen bu oturumun konuşmacıları da, Sevgin Akkaya, Meral Damcı, Neslihan Küçük ve Ece Asena Özkurt isimlerinden oluştu.
Moderatörlüğü üstlenen Dr. Hatice Leloğlu panelin tamamına ilişkin olarak yaptığı değerlendirme konuşmasında şu sözlere yer verdi:
"8 Mart Dünya Kadınlar Günü “Benim de bir hikâyem var” adıyla düzenlediğimiz panelimizin kısa bir değerlendirmesini yapacak olursak;
2 gün süresince birbirinden değerli katılımcılarımızın ilham veren hikâyelerini dinledik. Ülkemizi dünya çapında temsil eden milli sporcularımızla gururlandık. Çeşitli dermek, kuruluş ve odaların kadın yöneticilerini konuk ettik. Yönetim alanında yer almaya kendi mahallerinden başlayan ve çevrelerini güzelleştiren muhtar ve muhtar adaylarını dinledik. Doğanın bize sunduğu ürünleri farklı bakış açılarıyla yeniden değerlendirerek kendilerine iş sahası yaratan ve çevrelerine istihdam sağlayan girişimci kadınlarımızım hikâyelerine ortak olduk.
Uzun yol otobüs şoförlüğünden, balata tamirciliğine, erkek egemen alanlarda adından söz ettiren konuklarımızı ağırladık.
Sağlığın farklı alanlarında hizmet veren sağlıkçılarımızı ve çeşitli sektörlerde istihdam sağlayan firma sahiplerinin deneyimlerini dinledik.
Her alanda olduğu gibi eğitim alanında da kadınların çabalarına, emeklerine ve katkılarına bir kez daha şahit olduk.
Açık deniz kaptanlığı gibi kadınların az sayıda yer aldığı bir meslekten konuklarımızın deneyimlerine ortak olduk.
Dinlediğimiz her hikâyeden ayrı ayrı feyz aldık. Bir kez daha gördük ki kadın toplumsal alanların inşa edilmesinde ve düzenlenmesinde, bireylerin eğitilmesinde, yaraların sarılmasında, yönetimde, meslek edindirmede önemli roller üstleniyor.
Ve her hikâyede tekrar şahit olduk ki kadın isterse tüm zorlukları aşıp hedefine ulaşıyor.
Bu değerli deneyimlerin özellikle gençlerimize ve kendi hikâyelerini yazmak isteyenlere örnek olduğunu ve onları cesaretlendirdiğini ümit ederek panelimizi sonlandırıyorum."