Geleneksel Aşçı Ceketi Giyme Töreni
COST Aksiyonuna Atanma Başarısı
Dil Değerlendirmede Yenilikçi Uygulamalar
Giresun Üniversitesi, Mersin / Üniversite Tanıtım Günleri'nde
Bağımlılıkla Mücadele Yöntemleri Paneli
Bulancak Kadir Karabaş UBYO Hamsi Şenliği
Öğrenci Toplulukları Tanıtımı Etkinliği
Fındık Tarımında Yapay Zekâ ve Teknoloji Kullanımının Yol Haritasının Belirlenme...
Toplantının ana gündem maddeleri ilin sanayi ve teknoloji verilerini güvenilir ve sürdürülebilir şekilde kayıt altına almak, sanayi üretiminin dönüşümünü sağlayarak cari açığın kapatılmasına destek vermek olarak belirlendi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Can konuşmasında, “Toplantımıza hoş geldiniz sizleri burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Türkiye’de ve dünyada üniversitelerin iki temel misyonu vardır. Bunlardan biri gençleri hayata hazırlamak onları belli alanda uzmanlaştırmak yani eğitim öğretim hizmeti sunmaktır. Üniversitelerin ikinci ve önemli bir misyonu da bilgi ve teknoloji üretmektir. Üniversiteler ürettikleri bu bilgi ve teknolojiyi sanayiinin gelişmesi adına muhataplarına sunarlar. Batı dünyasında -özellikle Avrupa ve Kuzey Amerika’yı kastediyorum- uzunca bir süredir belki bir asırdır üniversiteler bilgi üretme konusunda çok ileriler. Bizde maalesef üniversiteler ikinci misyonlarını uzunca bir süre ihmal ettiler. Bilgi ve teknoloji üretmeyi son 50 yılda batıdan da etkilenerek öncüllemeye başladık. Artık bilgiyi üreten ve bilgiye hükmeden toplumlar dünyada ön planda olmaya başladı. Ben Giresun Üniversitesi’ne 2019’da Rektör olarak atandıktan sonra ilk iş olarak üniversitemizin bilgi ve teknoloji üretme konusunda ne durumda olduğunu arkadaşlarımızla masaya yatırdık. Üniversite olarak bizim hızla bilgi ve teknoloji üretmemiz ve bunu önce yakın çevremizle, bölgemizle sonra da ülke ve dünya ile paylaşmamız lazım. Benim şahsi kanaatim şudur üniversiteler yakın tarihte bilgi ve teknoloji üretme konusunda yarışacaklar. Bilgi ve teknoloji yarışı acımasız şekilde devam ediyor. Bu bağlamda Üniversitemizin bilgi ve teknoloji birimlerinde yeniden yapılanmaya gittik. Tüm Üniversitelerde bulunan Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) dışında Proje Koordinatörlüğünü oluşturduk. Ayrıca kalite Koordinatörlüğünü yeniden yapılandırdık. Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisi’ni çok önemsiyoruz. Benden 6 ay önce Teknopark kurulmuştu. Yönetimi oluşturduk ve şimdi Bulancak 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde bize tahsis edilen alanda çok yakın bir tarih içerisinde ihaleye çıkıyoruz Teknopark’ın idare binası kısa süre içerisinde tamamlanacak. Biz artık sanayi ve iş dünyasıyla Teknopark üzerinden görüşeceğiz. Bu yeniden yapılanmalarla kısa zaman içerisinde bir sıçrama yapacağımızı düşünüyorum. Ben toplantımızın hayırlı ve verimli olmasını diliyorum saygılarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.
Akabinde söz alan Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) Başkanı Hakan Gültekin, “Toplantımızın hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bir şehrin ileri gidebilmesinin o şehrin tüm dinamikleriyle bir aile olması ve bu çerçevede hareket edebilmesinde yattığını düşünüyorum. Bu doğrultuda bizde DOKAP olarak elimizi her daim elimizi taşın altına koymaya hazırız.” dedi.
Devamında konuşan Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, “Hocam ve Başkanım ifade ettiler bizde şehrin yerel yönetimi olarak böyle bir dönemde böyle önemli bir toplantının paydaşı olmaktan dolayı gururluyuz. Bizler Giresun şehrinin yerel yönetimi olarak elimizden gelen desteği vererek bu işin eline altımızı koyacağız. Toplantımız hayırlı olsun diliyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.
Toplantının açılışında son olarak konuşan Giresun Valisi Enver Ünlü, “Bu sıcak ev sahipliği için tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Uzun bir aradan sonra böyle toplantıları yüz yüze yapmaktan dolayı mutluyuz. Artık salgından yavaş yavaş çıkarken ekonominin çarklarının hızlanmaya başlaması gereken bir dönemdeyiz. Ben bu toplantıyı çok önemsiyorum en son aralık ayında çevrimiçi yapmıştık bu toplantıyı. Üniversitemizin ev sahipliğinde bu toplantıyı yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Pazartesi günü üniversitemiz açılıyor. Üniversitemiz şehrimizin sosyal hayatına ayrı bir katkı sağlıyor. Okulların kapalı olması tüm şehri olumsuz etkiliyormuş bu süreçte bunu anladık. Biz bu toplantıları yaparken özel sektörün ve sanayicilerimizin yaşadığı ve yaşaması muhtemel sorunları çok önemsiyoruz. Ve daha çok onları dinlemeyi arzu ediyoruz. Onları gelişmesi için neler yapılabilir, ne gibi destekler sağlanabilir bunları bu toplantılarda tespit edip çözümlerini ortaya çıkarmayı hedefliyoruz.” ifadelerine yer verdi.