Sağlık Hizmetleri MYO’da Dış Paydaşlarla Kalite ve Akreditasyon Toplantısı
Dünya Çocuk Hakları Günü’ne İthafen Çocuk Hakları Sergisi
Çocuk Hakları Paneli ve Resim Sergisi
Diş Hekimliği Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni
Eğiticilerin Eğitimi ve Sertifika Programı
2024 Yılı 5. Dönem İlkyardımcı Eğitimi Başarıyla Tamamlandı
TÜBİTAK ARDEB Destek Programları Tanıtım Etkinliği Gerçekleştirildi
Programın ilk ayağını oluşturan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ziyaretinde, Müdür Doç. Dr. Fatma Genç ve okul yönetimi tarafından karşılanan Rektörümüz ve beraberindeki heyet, Sayın Genç’in odasında çalışanlarla bir araya geldi.
Rutin birim ziyaretleri kapsamında tüm birimleri ziyaret ederek, hem buralardaki genel durumu yerinde gördüklerini hem de çalışanlarla karşılıklı istişarelerde bulunma fırsatını yakaladıklarını belirten Rektörümüz; “Bu ziyaretlerde özellikle çalışan arkadaşları dinlemeyi tercih ediyorum. Birimlerinin artı ve eksilerini, ihtiyaçlarını en iyi bilen, yine buralarda görev yapan arkadaşlarımız. Bu nedenle burada yaptığımız ziyarette de sizin düşünceleriniz ve tespitleriniz bizim için çok değerli” dedi.
Doç. Dr. Fatma Genç’in okulun genel durumunu aktarmasının ardından söz alan akademik ve idari personel, kendilerinin ve öğrencilerin karşılaştıkları aksaklıkları ve bunlarla ilgili önerilerini Rektörümüze aktardılar.
Derslikler ve laboratuvarlar konusunda yaşanan sıkıntıları gidermek için en kısa sürede bir çalışma başlatacaklarını ifade eden Rektörümüz, GRÜ’nün büyümesine paralel olarak fiziki mekan sorunlarının da yaşandığını, bu sorunları minimize etmek için de yoğun mesai harcadıklarını dile getirdi.
Yüksekokulun da içinde yer aldığı Çamlık sosyal tesislerinde son zamanlarda devam eden çalışmalara da değinen Rektörümüz, alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının akabinde yapılacak çevre düzenlemeleriyle bu alanın çehresinin önemli ölçüde değişeceğini söyledi.
3+1 sistemine ilişkin gelen soruları yanıtlayan Rektörümüz, bu düzenlemenin, öğrencilerin iş hayatına daha donanımlı başlamalarını sağlamak için yapıldığını belirterek, üniversitelerin ve özellikle öğrencilerin bunu iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.
Doçentlikte sözlü sınavın kaldırılması konusuna da değinen Rektörümüz, sözlü sınavın artı ve eksiklerinin olduğunu ve bu konunun iyi düşünülmesi gerektiğini belirtti. Giresun Üniversitesi’nin eğitim kalitesinin yükselmesini hedeflediklerini ve bunun da kaliteli akademik kadroyla bire bir ilişkili olduğunu söyleyen Prof. Dr. Cevdet Coşkun, yönetim olarak bu doğrultuda çalıştıklarını ifade etti.
Üniversitemiz dijital arşivine, babası Erden Menteşeoğlu ve kendisinin oluşturduğu arşivle destek veren, Yüksekokul personeli Hüseyin Gazi Menteşeoğlu’na, bu katkılarından ötürü teşekkür eden Rektörümüz, Şehrin hafızasını oluşturacak bu çalışmaya yapılacak her türlü desteğe açık olduklarını söyledi.
Hakkari Şemdinli'de girdiği çatışmada gazi olan ve sonrasında Üniversitemiz bünyesinde göreve başlayan Salih Yavuz ile ayrıca ilgilenen Rektörümüz, Gazimize hem geçmiş olsun dileklerini iletti hem de yeni görevinde başarılar diledi.
4 Şubat 2018 Pazartesi günü gerçekleşen ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Cin, Prof. Dr. Serkan Soylu ve Prof. Dr. Canan Çelik ile Rektör Danışmanları Dr. Öğr. Üyesi Abbas Karaağaçlı, Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Çelik, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Çakmak ve Dr. Öğr. Üyesi Oktay Karaman’ın Rektörümüze eşlik ettiği ziyaretler, Spor Bilimleri Fakültesi ile devam etti.
Dekan Prof. Dr. Ahmet Salbacak ve fakülte yönetiminin karşıladığı Rektörümüz ve beraberindeki heyet, daha sonra dekanlık makamında çalışanlarla bir araya geldi. Fakültenin genel durumu ve spor takımlarının son müsabakalarda aldığı sonuçlar hakkında bilgi alan Rektörümüz, Spor Bilimlerinin Giresun Üniversitesinin önemli bir parçası olduğunu belirterek burada yapılan çalışmaları yakından ve dikkatle takip ettiklerini söyledi.
Farklı branşlarda önemli başarılara imza atan takımların oyuncu ve antrenörlerinin daha iyi olanaklarda antrenmanlarını yapabilmeleri için başlattıkları yeni fakülte binası inşaatının hızla devam ettiğini kaydeden Rektörümüz, bunun tamamlanması halinde fiziki mekan sorununun da ortadan kalkacağını söyledi.
Antrenörlük ve spor yöneticiliğini bölümlerinin en kısa sürede güçlü bir akademik kadroyla eğitim öğretime başlaması için gayret göstereceklerini belirten Rektörümüz, daha sonra beraberindeki heyetle, fakülteye alınan spor malzemelerinin yer aldığı laboratuvarı gezdi.
Günün devamında Rektörlük binasında yer alan idari birimleri gezen Prof. Dr. Cevdet Coşkun ve Üniversitemiz yönetimi, sırasıyla Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü, Personel, İdari ve Mali İşler, Strateji Geliştirme ve Yapı İşleri Daire Başkanlıklarını ziyaret ederek buradaki idari personel ile bir araya geldi.
Öğrenciler üzerine temellendirilen bir eğitim kurumu olarak GRÜ’nün, akademik ve idari çalışanları ile büyük aile olduğunu ifade eden Rektörümüz, ister yönetici isterse yardımcı hizmetler kadrosunda olsun herkesin bu ailenin eşit haklara sahip bir bireyi olduğunu söyledi.
Hangi düşünceden olursa olsun tüm çalışanlara aynı mesafede olduklarını, herkesi kapsayıcı hoşgörülü bir yönetim anlayışıyla hareket ettiklerini dile getiren Prof. Dr. Coşkun, çalıştıkları birimle veya kişisel problemleriyle ilgili kendilerine ulaşmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunun altını çizdi.