Geleneksel Aşçı Ceketi Giyme Töreni
COST Aksiyonuna Atanma Başarısı
Dil Değerlendirmede Yenilikçi Uygulamalar
Giresun Üniversitesi, Mersin / Üniversite Tanıtım Günleri'nde
Bağımlılıkla Mücadele Yöntemleri Paneli
Bulancak Kadir Karabaş UBYO Hamsi Şenliği
Öğrenci Toplulukları Tanıtımı Etkinliği
Fındık Tarımında Yapay Zekâ ve Teknoloji Kullanımının Yol Haritasının Belirlenme...
Sempozyum 26 Nisan 2024 Cuma günü saat 10:00'da Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Güven Özdem ve Osmanlı Türk Araştırmaları Merkezi Başkanı Osman Kubilay Gül tarafından yapılan açılış konuşmalarıyla başladı.
Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Güven Özdem, bu tür bilime hizmet amaçlı sempozyumların gerçekleştirilmesinin önemine vurgu yaparak, sempozyumların bilim dünyasına katkıları ve akademisyenlerin birbirleriyle diyalog kurmaları açısından değerli olduğunu belirtti. Prof. Dr. Özdem, sempozyumun Giresun Üniversitesi ev sahipliğinde yapılmış olmasının gurur verici olduğunu vurgulayarak etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.
Osmanlı Türk Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Osman Kubilay Gül, konuşmasında bugüne kadar merkezin yaptığı çalışmalardan bahsederek, Türk tarih ve kültürüne katkılar sağlamaya çalıştıklarını vurguladı. Bundan sonra daha verimli çalışmalar yapma gayreti içinde olacaklarını belirtip, merkezin birlikte çalıştığı İKSAD yayıncılık ile işbirliği içerisinde Osmanlı Türk Tarihi ve Kültürü üzerine araştırma kitapları yazılması için akademisyenlere yeni olanaklar tanınmasına fırsat verileceğini sözlerine ekleyerek, sempozyumun ev sahipliğini üstlenen Giresun Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Yılmaz Can’a ve emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.
Konuşmaların ardından, katılımcılara Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Serkan Öztürk, Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Önlü ve Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Öğr. Gör. Gökhan Hamzaçebi’nin yanı sıra Giresun Şehit İsmail Bay Halk Eğitim Merkezi Öğretmenlerinden sanatçı Hüseyin Ünay, Mustafa Kumaş ve Öğrenci Tunahan Biber tarafından Müzik dinletisi, ayrıca Öğr. Gör. Gökhan Hamzaçebi tarafından zeybek gösterisi sunuldu.
Aynı gün saat 14.00'den itibaren Üniversitemizin Mevlana ve Cengiz Aytmatov konferans salonlarında oturumlar gerçekleştirildi. Tüm sunum yapan akademisyenlere OTCAM tarafından katılım belgeleri takdim edildi.
17.00' den itibaren özellikle Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinden ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesinden bildiri sunmak üzere iştirak eden katılımcılarla birlikte Giresun Kalesi, Kuzalan Şelalesi ve Mavi Göl gezisi gerçekleştirildi.