UNESCO Kürsüsü Antlaşması 1 Ocak 2025 Tarihi İtibariyle Uzatıldı
Giresun Üniversitesi ve Kent Konseyi Arasında Toplumsal Katkıya Yönelik İş Birli...
Doç. Dr. Ümmükülsüm Özel Akdemir CLEANFOREST Çalışma Grubu Üyesi Oldu
Finansal Katılım Ekonomisi Paneli Yapıldı
"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" Ziyareti...
Öğr. Gör. Dr. Yunus Emre Genç COST Üyeliğine Atandı
Kalite Süreçlerinde Ziyaretlerin İlk Etabı Tamamlandı
Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Devir Teslim Töreni Gerçekleşti
Kalite Süreçlerinde İkinci Ziyaret Spor Bilimleri Fakültesine Gerçekleştirildi
Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu'nda Hamsi Şenliği Etkinliği
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan program, Eğitim Fakültesi öğrencilerinden oluşan koronun muhteşem bir performans sergilediği müzik dinletisiyle devam etti.
Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencilerinden oluşan ve Bölüm Başkanı Doç. Dr. İzzet Yücetoker’in de şefliğini yaptığı koronun, öğretmen konulu şarkıları seslendirdikleri konserin ardından Dekan Prof. Dr. Murat Taş kürsüye çıktı.
Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 171. yılını, Çanakkale Zaferinin 104. Yıl Dönümüne denk gelen bir tarihte kutladıklarını dile getiren Murat Taş; “Tarihe gömelim dense sığmayacak olan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahraman ecdadımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz” diyerek sözlerini sürdürdü.
Yeni Zelanda’da meydana gelen saldırıyı da kınayan Prof. Dr. Taş, konuşmasının devamında, ilk olarak 16 Mart 1848 tarihinde öğretmen yetiştirmek üzere kurulan öğretmen okullarının (Darül Muallimin-i Rüşdi) tarihsel süreçte geçirdiği değişime değindi.
‘’Eğitim öğretim sistemlerinin hedefi aklı selim, kalbi selim, zevki selim sahibi bireyler yetiştirmektir” diyen Prof. Dr. Murat Taş sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bilgi çağı; 21 yy becerileri olan, yaratıcılık ve yenilenme, problem çözme, iletişim ve işbirliği, girişimcilik ve öz yönelim, bilgi okuryazarlığı, bilgi ve iletişim teknolojileri, üretkenlik ve sorumluluk gibi nesiller ister… Ülkemizin hedeflerini gerçeğe dönüştürmek konusunda en büyük güç kaynağı nitelikli, özgüveni yüksek nesillerimizdir. Yeni nesillerin niteliği, onları yetiştiren öğretmenlerin niteliği ile özdeştir. Bu nedenle öğretmen yetiştirme ile ciddi düzenlemeler yapılmıştır. Unutulmamalıdır ki her eğitim sistemi öğretmenlerin omuzlarında yükselir ve başarı da öğretmenlerin niteliğini aşamaz.. Geleceği inşa eden öğretmenleri yetiştiren Öğretmen Okullarının kuruluş yıldönümü kutluyor, programda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”
Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 171. yılını kutlayarak sözlerine başladı. “Bugün çok önemli bir günün, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin de 104. Sene-i devriyesi. Bugün, bu vatanı vatan yapan ve tarihte eşi benzeri görülmemiş çok büyük bir kahramanlığa imza atan atalarımızın kahramanca mücadelesinin yıldönümü” diyen Rektörümüz, Çanakkale Zaferi münasebetiyle, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm şehit ve gazilerimize rahmet dileyerek sözlerini sürdürdü.
Geçtiğimiz günlerde Yeni Zelanda’da meydana gelen olayı kınayan Rektörümüz, Öğretmen Okullarının kuruluşa değinerek konuşmasına devam etti. Yıl yıllarda eğitim kalitesini arttırmak adına önemli çalışmaların, yatırımların yapıldığını belirten Rektörümüz, bu doğrultuda Milli Eğitim Bakanlığının 2023 yılı vizyon çerçevesini ortaya koyduğunu söyledi.
Türkiye’deki eğitim sisteminin dünya ile rekabet edebilecek düzeye getirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde, üniversitelerin de dahil olduğu toplantılar yapıldığını belirten Rektörümüz, planlanan hedeflere ulaşılması için herkesin büyük çaba sarf etmesi gerektiğini söyledi.
“Her öğretmen bir öğrenci, her öğrenci bir öğretmendir. Bugünün ve yarının sağlıklı bir toplumunun inşasında öğretmenlerimizin kalitesi temel belirleyici güç olacaktır” diyen Prof. Dr. Cevdet Coşkun sözlerine şu şekilde devam etti: “Öğretmenlerimiz meslek hayatlarında kendilerini geliştirmenin yollarını aramazlarsa bu koşullar altında 21. yüzyılda belirlediğimiz hedeflere ulaşamayız. Dolayısıyla, öğrenciler öğretmenlerden öğrenebildiği gibi, öğretmenlerde öğrencilerden öğrenebilir. Eğitim-öğretim, karşılıklı interaktif bir süreçtir ve bunu unutmamak gerekir. Her daim bildiklerimizi yenilememiz gerekir. Hatta bildiklerimizden kuşku duyup araştırma ruhumuzu kaybetmememiz gerekir. Öğrencilerimiz bu sözlerimin ne anlama geldiğini meslek hayatlarına başladıklarında daha iyi anlayacaklardır.”
Atatürk’ün öğretmenler için söylediği; ”Öğretmenler, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister” sözlerine değinen ve bu düşünceyle yetişen öğretmenlere ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Rektörümüz, Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 171. Yıldönümünü kutlayarak sözlerini noktaladı.
Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencilerinin okuduğu şiirlerle devam eden programda, Eğitim Fakültesine uzun yıllar hizmet vermiş akademisyenlere teşekkür belgeleri takdim edildi.
Öğretmen Okullarının 171. Kuruluş Yıldönümü programı, Resim İş Eğitimi Ana Bilim Dalı akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Handan Bülbül ve Dr. Öğr. Üyesi Serpil Yayman Ataseven’in resim atölye öğrencileri ile Dr. Öğr. Üyesi Elif Mamur Yılmaz’ın baskı resim atölye öğrencileri tarafından fuaye salonunda hazırlanan serginin gezilmesiyle sona erdi.