Geleneksel Aşçı Ceketi Giyme Töreni
COST Aksiyonuna Atanma Başarısı
Dil Değerlendirmede Yenilikçi Uygulamalar
Giresun Üniversitesi, Mersin / Üniversite Tanıtım Günleri'nde
Bağımlılıkla Mücadele Yöntemleri Paneli
Bulancak Kadir Karabaş UBYO Hamsi Şenliği
Öğrenci Toplulukları Tanıtımı Etkinliği
Fındık Tarımında Yapay Zekâ ve Teknoloji Kullanımının Yol Haritasının Belirlenme...
42. Giresun Gönüllü Alayının kurucusu ve komutanı olan Tirebolulu Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan'ın hayatını anlatan belgeselin çekimleri tamamlanarak "youtube" üzerinden yayına verildi.
Daha öncede benzeri türde tarihi belgesel ve kısa film çalışmaları yapan Gürsoy hocamız, bu son belgeselinde Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan'ın biyografisinin yanı sıra, Kurtuluş Savaşı sırasında ülkemizin ve bölgemizin de içinde bulunduğu duruma da yer verdi.
Belgeselin senaryosunu yazan ve yönetmenliğini yapan Öğr.Gör. Ahmet Gürsoy, aynı zamanda hikayenin anlatımını da kendisi gerçekleştirdi. Seslendirmesini TRT yöneticilerinden hemşehrimiz Harun Yöndem'in yaptığı belgeselde gerek oyuncu, gerekse konu anlatıcı olarak Üniversitemiz öğretim elemanları da görev aldılar.
Şehit Binbaşı Hüseyin Avni'ye önemli bir vefa olarak gördüğümüz bu önemli belgeseli ( https://www.youtube.com/watch?v=jfBFdR_a5xw ) linkinden izleyebilirsiniz.
Değerli Hocamız Öğr.Gör. Ahmet Gürsoy'u bu önemli çalışmasından dolayı bir kere daha tebrik ediyor, emeklilik hayatında sağlık, mutluluk ve başarılar diliyoruz.
Hüseyin Avni Alparslan Kimdir?
"Kurtuluş Savaşına iki gönüllü alay ile katılan Giresunlular, vatan mücadelesinde çok sayıda şehit verdi. Onlardan biri de 42.Giresun Gönüllü Alayının kurucusu ve komutanı Binbaşı Hüseyin Avni'dir. 1912'de Balkan Savaşlarında genç bir teğmen olarak başladığı mücadelesini Kafkas harekatında Ruslara karşı sürdürdü.
Harşıt savunmasında 110 ve 123.Alay kumandanı olarak vatan müdafaasında bulunan Hüseyin Avni, 1921 yılı Ağustos ayının 30'unda Sakarya Savaşının önemli bir cephesi olan Mangal Dağı çarpışmalarında aldığı bir şarapnel parçası sebebiyle şehit oldu.
Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan hem iyi bir asker, hem de iyi bir kalem erbabıydı. Yunanistan'ın "Karadenizde Türk yoktur, müslüman ahali vardır" tezine karşı, "Trabzon, Laz mı, Türk mü" adlı cep kitabını yazmış ve o yıllarda onbin adet dağıtmıştır.
Aynı şekilde "Otçu Göçü" kitabı ile Karadenizin göçer kültürünü ortaya koyarak, psikolojik harekata da karşı koyucu önemli çalışmalar yapmıştır.