Giresun Üniversitesi’nde “Hayat Bir Maraton: Koşmaya Var Mısın?” Söyleşisi Gerçe...
2025 Yılı İlkyardımcı Eğitimlerinde İkinci Dönem
Prof. Dr. Metin AKAR'dan, "Hoca Ahmet Yesevi Külliyesi Restorasyonu" Konferansı
“Türk Şiirinin Gür Sesi” Şiir Dinletisi Gerçekleşti
GRÜ Felsefe Topluluğundan “Kant’ın Düşüncesinde Rasyonel Metafiziğin İmkânsızlığ...
GÜSEM ve Giresun Kent Konseyi’nden Ortak Girişimcilik Etkinliği
Doç. Dr. Gonca Uludağ COST Aksiyonuna Atandı
TÜSF 21. Üniversiteler Arası Türkiye Halk Dansları Şampiyonası'na Giresun Üniver...
Giresun Üniversitesi’nde “Nehirden Denize Özgür Filistin” Temalı Şiir Dinletisi ...
TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Başvuruları Başladı
Bu kapsamda Yeşilgiresun Gazetesi’nin dijitalleştirilmesi devam ederken; Giresun’un önemli simalarından merhum Araştırmacı-Yazar Erden Menteşeoğlu’na ait özel arşivin de taramasının yapılarak dijital ortama aktarılması konusunda önemli bir adım atıldı.
Geçtiğimiz günlerde Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun’u ziyaret eden Hüseyin Gazi Menteşeoğlu, babası ve kendisi tarafından yerel materyallerden oluşturulan özel arşivin taranarak dijital ortama aktarılmasının, babası merhumun maksadına uygun bir davranış olarak düşündüğünü belirtti.
Dijital arşivleme sistemine büyük önem verdiklerini belirten Prof. Dr. Cevdet Coşkun, mahalli basının ilk örnekleri olan Işık Gazetesi, İzler Mecmuası, çok sayıda Osmanlıca evrak ve şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan Bey’in yöre tarihine ışık tutan bir eserinin (Trabzon İli Laz mı Türk mü?) orijinal nüshasının, üniversitemiz dijital arşivine kazandırılması konusunda gösterilen bu fedakarca davranıştan son derece memnun kaldığını söyledi.
Bu tutumun başka özel koleksiyon sahiplerine de örnek teşkil edeceğinden şüphesi olmadığını söyleyen Prof. Dr. Cevdet Coşkun, bu çaba neticesinde aslında Giresun Kent Arşivi’nin de üniversitemiz bünyesinde hayata geçirilmiş olacağını ifade etti.