Giresun Üniversitesi’nde “Hayat Bir Maraton: Koşmaya Var Mısın?” Söyleşisi Gerçe...
2025 Yılı İlkyardımcı Eğitimlerinde İkinci Dönem
Prof. Dr. Metin AKAR'dan, "Hoca Ahmet Yesevi Külliyesi Restorasyonu" Konferansı
“Türk Şiirinin Gür Sesi” Şiir Dinletisi Gerçekleşti
GRÜ Felsefe Topluluğundan “Kant’ın Düşüncesinde Rasyonel Metafiziğin İmkânsızlığ...
GÜSEM ve Giresun Kent Konseyi’nden Ortak Girişimcilik Etkinliği
Doç. Dr. Gonca Uludağ COST Aksiyonuna Atandı
TÜSF 21. Üniversiteler Arası Türkiye Halk Dansları Şampiyonası'na Giresun Üniver...
Giresun Üniversitesi’nde “Nehirden Denize Özgür Filistin” Temalı Şiir Dinletisi ...
TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Başvuruları Başladı
Konferansa Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Güven Özdem, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Hüseyin Peker, Prof. Dr. Gürol Yıldırım, Tıp fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Erdal Ağar, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hikmet Aydemir, Turizm Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Eyüp Nefes, Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Çalık, Bulancak Kadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oktay Karaman, Fındık Eksperliği Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Turan ve öğrenciler katıldı.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Demir konuşmasına suyun tüm dünya için önemini anlatarak başladı. Demir, “Su, medeniyet, uygarlık, gelişmek ve zenginlik demektir. Su yoksa gelecek de yoktur. Dolayısıyla geleceğimizi düşünüyorsak suyumuzu tasarruflu kullanmalı ve israf etmemeliyiz. Su insanlık tarihinin ilk dönemlerinden beri her zaman çok önemli olmuştur. Medeniyetler su kenarlarında kurulmuştur ve temel amaç su kaynaklarına hâkim olmak olmuştur.” dedi.
Konuşmasında küresel ısınmadan da bahseden Prof. Dr. Yusuf Demir, “Küresel ısınma, sera gazlarının atmosferde birikmesi ile yeryüzü ve yeryüzüne yakın atmosfer tabakalarında sıcaklığın artması olarak tanımlanmaktadır. Küresel ısınmaya bağlı olarak gelişen küresel iklim değişikliği tarım alanlarına ve tarım sektörüne verimin azalışı, sulama suyu talep ve maliyetlerinin artışı, dikim ve hasat zamanında kaymalar veya değişiklikler, ürün yetiştirme elverişliliğinde azalma gibi sorunlarla olumsuz yansımaktadır.” diyerek sözlerini noktaladı.