Sağlık Hizmetleri MYO’da Dış Paydaşlarla Kalite ve Akreditasyon Toplantısı
Dünya Çocuk Hakları Günü’ne İthafen Çocuk Hakları Sergisi
Çocuk Hakları Paneli ve Resim Sergisi
Diş Hekimliği Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni
Eğiticilerin Eğitimi ve Sertifika Programı
2024 Yılı 5. Dönem İlkyardımcı Eğitimi Başarıyla Tamamlandı
TÜBİTAK ARDEB Destek Programları Tanıtım Etkinliği Gerçekleştirildi
Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beyhan KESİK, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ali Zafer DALAR, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katıldığı programın açılış konuşmasını Fakülte Dekanı Prof. Dr. Beyhan KESİK yaptı.
“Ülkemiz, Kazakistan'ın bağımsızlığını aynı gün tanıyan ilk ülkedir ve aramızdaki ortak tarih, kültürel ve manevi bağlar ilişkilerimizin geliştirilmesine temel olmuştur” diyen Sayın KESİK, Dekanlık olarak Türk Dünyası ve Orta Asya ülkeleriyle ilişkilerin daha da geliştirilmesi için her türlü faaliyeti destekleyeceklerini ifade etti. İki ülke öğrencilerinin birbirini daha iyi tanıması için bu ve benzeri faaliyetlerin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Beyhan KESİK, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini noktaladı.
Programda kısa bir konuşma yapan Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Vedi AŞKAROĞLU da şunları söyledi; “Türkiye’nin ortak kültürel bağlarının bulunduğu bu ülkelerle ilişkilerinin bütün ülkelere ortak yarar sağlayacaktır ve bu etkinliklerle kültürel bağlar daha da güçlenecektir.”
Sayın AŞKAROĞLU’nun ardından söz alan Kazakistanlı öğrenci Aigerim RAMAZANOVA, Girsun Üniversitesi ile Abay Kazak Milli Pedagoji Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği anlaşmasının güzel sonuçlar verdiğine dikkat çekerek, “Aktif olarak burada derslere katılmak, ortak kültürümüzü birlikte yaşamak, hayatımızın en anlamlı tecrübesi oldu. Bu imkanı bizlere sunan Giresun Üniversitesine ve Abay Kazak Milli Pedagoji Üniversitesine çok teşekkür ederiz" dedi.
Konuşmaların ardından başlayan bilgi yarışmasında; Kazakistan’dan değişim programı ile Üniversitemize gelen öğrenciler ile İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencilerine; her iki ülkenin örf ve adetlerinin yanı sıra sanat, tarih, sosyal ve kültürel değerlerin yer aldığı sorular yöneltildi.