UNESCO Kürsüsü Antlaşması 1 Ocak 2025 Tarihi İtibariyle Uzatıldı
Giresun Üniversitesi ve Kent Konseyi Arasında Toplumsal Katkıya Yönelik İş Birli...
Doç. Dr. Ümmükülsüm Özel Akdemir CLEANFOREST Çalışma Grubu Üyesi Oldu
Finansal Katılım Ekonomisi Paneli Yapıldı
"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" Ziyareti...
Öğr. Gör. Dr. Yunus Emre Genç COST Üyeliğine Atandı
Kalite Süreçlerinde Ziyaretlerin İlk Etabı Tamamlandı
Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Devir Teslim Töreni Gerçekleşti
Kalite Süreçlerinde İkinci Ziyaret Spor Bilimleri Fakültesine Gerçekleştirildi
Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu'nda Hamsi Şenliği Etkinliği
GÜKAM Müdürü Prof. Dr. Reyhan Ayşen Wolff ile kitabın diğer editörleri Dr. Öğr. Üyesi Selahattin Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Mamur Işıkçı, Dr. Öğr. Üyesi Handan Bülbül ve Dr. Öğr. Üyesi Elif Mamur Yılmaz’ın yer aldığı toplantının açılış konuşmasını Prof. Dr. Reyhan Ayşen Wolff yaptı.
Yoğun bir çalışma döneminin ardından güzel bir eserin ortaya çıktığını belirterek sözlerine başlayan Wolff, düzenledikleri programla hem bu eseri tanıtmayı hem de “11 Şubat Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü”nü kutlamayı amaçladıklarını söyledi.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun, 2015'ten itibaren, kadın ve kız çocuklarının bilim, teknoloji ve mühendislik alanlarında varlık göstermelerinin teşvik edilmesi amacıyla her yıl 11 Şubat'ın "Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü" olarak kutlanmasına karar verdiğini hatırlatan Prof. Dr. Reyhan Ayşen Wolff, GÜKAM olarak yaptıkları çalışmalarla kadınların ve kız çocuklarının bilime kazandırılmasına katkı sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.
“Dünya genelinde kadınlar, bilim insanlarının 3’te 1’inden daha azını oluşturuyor” diyen Prof. Dr. Reyhan Ayşen Wolff, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu verilere paralel bir şekilde kız öğrenciler de teknoloji, mühendislik, matematik, doğa bilimleri, istatistik alanlarını daha az tercih ediyor. Elbette, bilim alanında kadın erkek ayırt etmeden bütün insanlara ihtiyacımız var. Çünkü bilimin sınırı yok. Bilimsel çalışmalar çok geniş bir alanı kapsıyor. Bu nedenle katkı sağlayacak herkesin bilimle uğraşmasını istiyoruz.”
YÖK’ten yayınlanan son verilere göre kadın akademisyen sayısının %40’lara doğru çıktığı Türkiye’de, kadınların bilim ve akademi dünyasında giderek daha fazla ve etkin rollerde yer aldıklarını belirten Wolff, 2018 TÜBİTAK Teşvik Ödülünü alan Doç. Dr. İmren Hatay Patır’ın da bu konuda güzel bir örnek teşkil ettiğini söyledi.
Tanıtımını yaptıkları “Kadın Çalışmalarında Güncel Konular” kitabını, “11 Şubat Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü”ne atıfta bulunarak kadınlara ve kız çocuklarına armağan ettiklerini söyleyen Prof. Dr. Wolff, bu kitabın Merkezlerinin bir yayını olması nedeniyle de kendileri için önemli ve gurur verici olduğunu kaydetti.
Daha sonra kitabın editörlüğünü yapan Dr. Öğr. Üyesi Selahattin Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Mamur Işıkçı, Dr. Öğr. Üyesi Handan Bülbül ve Dr. Öğr. Üyesi Elif Mamur Yılmaz, kitabın hazırlık aşamasında yaptıkları çalışmaları ve kitabın yayımlanmasından duydukları memnuniyeti aktardılar. Kitabın, GÜKAM ve GRÜ’nün adını farklı platformlarda duyurmasının yanı sıra “kadın” konusunda yapılan önemli bir çalışma olduğunun altını çizen editörler, bu eserle bilim dünyasına, kadın çalışmaları konusunda önemli bir kaynak sağlanmış olduğunu belirttiler.
“Kadın Çalışmalarında Güncel Konular” kitabında makaleleri yayımlanan Doç. Dr. Kurtuluş Yılmaz Genç ve Kübra Özdemir’in yaptıkları çalışmalara kısaca değindikleri program, Kadın Araştırmaları Yüksek Lisans Programı öğrencilerinden Muazzez Damcı’nın, birbirinden güzel eserlere yer verdiği klasik gitar dinletisiyle sona erdi.