UNESCO Kürsüsü Antlaşması 1 Ocak 2025 Tarihi İtibariyle Uzatıldı
Giresun Üniversitesi ve Kent Konseyi Arasında Toplumsal Katkıya Yönelik İş Birli...
Doç. Dr. Ümmükülsüm Özel Akdemir CLEANFOREST Çalışma Grubu Üyesi Oldu
Finansal Katılım Ekonomisi Paneli Yapıldı
"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" Ziyareti...
Öğr. Gör. Dr. Yunus Emre Genç COST Üyeliğine Atandı
Kalite Süreçlerinde Ziyaretlerin İlk Etabı Tamamlandı
Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Devir Teslim Töreni Gerçekleşti
Kalite Süreçlerinde İkinci Ziyaret Spor Bilimleri Fakültesine Gerçekleştirildi
Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu'nda Hamsi Şenliği Etkinliği
Üniversitemiz Güre Yerleşkesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış programında, ilk sözü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Betül KARAGÖZ YERDELEN aldı. Dekan YERDELEN konuşmasında sempozyuma katılanlara teşekkür ederek, iki gün sürecek çalışmanın Türk dünyası için olumlu sonuçlara yol açmasını temenni etti. Daha sonra söz alan Rektörümüz Prof.Dr. Yılmaz CAN, Sempozyum için ilimize, üniversitemize gelen misafirlere teşekkür ederek, Türk dünyasından gelen uzmanların, bilim adamlarının sempozyumun değerini bir kat daha artırdığına vurgu yaparak, Hocalı Soykırımının tüm dünya tarafından tanınması, bilinmesi için bu tür etkinliklerin önemli bir rol oynadığını ifade etti.
Rektör CAN, konuşmasında Türk dünyasının birlikte hareket etmesinin, Türk devletlerinin her biri açısından önemli olduğuna işaret ederek, bu birlikteliği öncelikle bu tür organizasyonlarla yapmanın, diğer çalışmalar için öncülük olacağını, dilde, fikirde ve işte birlik düsturunda çok daha nitelikli ve etkin çalışmaların yapılmasını temenni ettiğini söyledi.
Sempozyumun açılış oturumunda Prof.Dr. Ali KAFKASYALI, “Hocalı Soykırımı” konulu bir konuşma yaptı. Bu konuşmanın ardından Prof.Dr. Merziyye NECEFOVA , “Nurengiz Gün’ün “Hocalı Simfonisi” şiirinde, Hocalı Trajedisi ve Ermeni Vandalizmi” konulu bir sunum yaptı.
Sempozyumun 25 Şubat 2020 günü yapılan birinci panelinde, Prof.Dr. Ali KAFKASYALI’nın oturum başkanlığında, Dr. Öğr.Üyesi Hilal ŞAHİN, Dr. Ramil RUSTEMOV, Prof. Dr. Selçuk DUMAN konuşmacı olarak yer aldı.
Aynı gün yapılan ikinci panelde, Prof. Dr. Merziyye NECEFOVA’nın oturum başkanlığında, Dr.Öğr. Üyesi Ozan CİNEL, Prof. Dr. Muzaffer Ercan YILMAZ ve Arş. Gör. Büşra ÖĞÜTÇÜ, Dr. Öğr. Üyesi Terane RUSTEMOVA sunumlarıyla katkı sağladılar.
Panelin üçüncü oturumunu Prof.Dr. Sezai BALCI yönetti. Bu oturumda Yegane HÜSEYNLİ, Dr. Öğr. Üyesi Emek Aslı CİNEL, Dr. Öğr. Üyesi Keisuke WAKİZAKA konuşma yaptılar. Dördüncü paneli yöneten Prof.Dr. Selçuk DUMAN’ın ardından, bu oturumda, Dr. Öğr. Üyesi Hakan KOLÇAK, Dr. Öğr. Üyesi Fatih Fuat TUNCER, Y.L. Öğr. Fatma MUTLU birer sunum yaptılar.
Sempozyumun değerlendirme oturumunda, Prof.Dr. Betül KARAGÖZ YERDELEN, Prof.Dr. Ali KAFKASYALI, Doç. Dr. Göktürk TÜYSÜZOĞLU, Dr. Öğr. Terane RUSTEMOVA, GÖRELE Belediye Başkanı ve Giresun Ün. SBE Avrasya Araştırmaları YL. Öğrn. Avk. Tolga ERENER birer konuşma yaptılar.
IV. Uluslararası Hocalı Soykırımı ve Türk Dünyası Sempozyumunun ikinci günü farklı etkinliklerle geçti. Görele Şehitliğini ziyaret, şehitler anısına fidan dikimi, şehitlik camii ziyareti, Görele Kemençe müzesi ziyareti ve mini gezi turuyla etkinlikler tamamlandı.