Geleneksel Aşçı Ceketi Giyme Töreni
COST Aksiyonuna Atanma Başarısı
Dil Değerlendirmede Yenilikçi Uygulamalar
Giresun Üniversitesi, Mersin / Üniversite Tanıtım Günleri'nde
Bağımlılıkla Mücadele Yöntemleri Paneli
Bulancak Kadir Karabaş UBYO Hamsi Şenliği
Öğrenci Toplulukları Tanıtımı Etkinliği
Fındık Tarımında Yapay Zekâ ve Teknoloji Kullanımının Yol Haritasının Belirlenme...
“Demokrasi ve İnsani Yardım İlişkisi, Uluslararası-Ulusötesi Yardım Yönetimi” başlığıyla bu yıl gerçekleştirilen sempozyumun açılış programı, Devlet Konservatuvarı akademisyenlerinden Prof. Dr. Vasıf Hasanoğlu’nun piyano resitaliyle başladı.
Sempozyum Koordinatörlerinden ve aynı zamanda İİBF Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Işın Kırışkan’ın açış konuşmasıyla devam eden programda, İİBF Dekanı Prof. Dr. Betül Karagöz Yerdelen de bir konuşma yaptı.
Gerçekleştirdikleri demokrasi sempozyumlarının dördüncüsü olan bu etkinliğin kendileri için önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Yerdelen, ilkini 15 Aralık 2016’da “Darbeler ve Tepkiler” başlığıyla yaptıkları bu serinin, aynı anlayış ve heyecanla devam edeceğini söyledi.
Yapılan ikinci ve üçüncü sempozyumlara da değinen ve bu yıl ki başlığı “Demokrasi ve İnsani Yardım İlişkisi, Uluslararası-Ulusötesi Yardım Yönetimi” olarak belirlediklerini söyleyen Sayın Yerdelen, Kızılay Giresun Şube Başkanlığı başta olmak üzere kendilerine destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
Daha sonra kürsüye çıkan Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, bu yıl dördüncüsü düzenlenen sempozyum için yurtiçi veya yurt dışından Giresun Üniversitesine gelen tüm akademisyenlere ve salondaki diğer misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Etkinliğin, bilim dünyasına katkı sunmasını, başarılı ve verimli geçmesini temenni ederek sözlerini noktalayan Rektörümüzün ardından açılış oturumuna geçildi.
Prof. Dr. Betül Karagöz Yerdelen’in başkanlığında düzenlenen oturumda ilk olarak Kızılay Giresun Şube Başkanı Murat Cansız kürsüye çıktı. “Türk Kızılayı; ihtiyaç anında dayanışmanın, ızdırap anında şefkatin, farklılıklar karşısında hoşgörünün ve savaşın en kızgın anında insancılığın, tarafsızlığın ve barışın simgesidir” diyerek sözlerine başlayan Cansız, Kızılay olarak Giresun genelinde yaptıkları çalışmaları aktardı.
Daha sonra söz alan Türk Kızılayı Göç ve Mülteci Hizmetler Direktörü Bayram Selvi’nin “8. Yılında Suriye Krizi” başlığıyla Suriyeliler başta olmak üzere dünyadaki mülteci sorununa değindiği konuşmasının ardından, Türk Kızılayı Akademi Müdürü Dr. Selman Salim Kesgin “2020’ye Girerken Dünyada İnsanı Yardım” konulu bir sunum yaptı. Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mehmet Metin’in, Yeryüzü Doktorları olarak dünyanın farklı bölgelerinde zor koşullarda yaptıkları çalışmaları aktardığı konuşmasıyla devam eden açılış oturumu, Sayın Yerdelen’in konuşmacılara teşekkür plaketi takdim etmesi ile sona erdi.
Verilen aranın ardından düzenlenen oturumlarda, alanında uzman akademisyenlerin yaptıkları sunumlarla devam eden "IV. Uluslararası Demokrasi Sempozyumu”, kapanış oturumuyla sona erdi.