UNESCO Kürsüsü Antlaşması 1 Ocak 2025 Tarihi İtibariyle Uzatıldı
Giresun Üniversitesi ve Kent Konseyi Arasında Toplumsal Katkıya Yönelik İş Birli...
Doç. Dr. Ümmükülsüm Özel Akdemir CLEANFOREST Çalışma Grubu Üyesi Oldu
Finansal Katılım Ekonomisi Paneli Yapıldı
"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" Ziyareti...
Öğr. Gör. Dr. Yunus Emre Genç COST Üyeliğine Atandı
Kalite Süreçlerinde Ziyaretlerin İlk Etabı Tamamlandı
Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Devir Teslim Töreni Gerçekleşti
Kalite Süreçlerinde İkinci Ziyaret Spor Bilimleri Fakültesine Gerçekleştirildi
Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu'nda Hamsi Şenliği Etkinliği
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını Tirebolu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Elmas yaptı. Katılımcı üniversitelerin temsilcilerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Elmas, iletişim fakültelerinde açılacak bölüm ve ana bilim dallarının, gelecekte ortaya çıkacak yeni iş alanlarına cevap verecek nitelikte düzenlenmesinin önemine vurgu yaptı.
İletişim fakültelerinden mezun olacak öğrencilerin, toplumun beklentilerine cevap verebilecek nitelikte eğitim almaları ve kendilerini, alanlarında aranan elemanlar olarak yetiştirmeleri gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Nazım Elmas sözlerine şu şekilde devam etti: “İletişim fakültelerinde yetişen öğrencilerin, ülkesini ve dünyayı doğru anlayan ve açıklayan, bilimsel ahlaka uygun araştırma yapan, toplum ve kamu yararını gözeten bireyler olması için çalışmalar yapılması bu toplantının gayeleri arasındadır.”
Sayın Elmas’ın ardından söz alan İLDEK Başkanı ve aynı zamanda Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysel Aziz konuşmasında, İLDEK toplantılarının nasıl başladığına ve bugüne kadar yapılan çalışmalara değindi.
İlk kez 1999 yılında, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinde bir kaç iletişim fakültesinin katılımıyla gerçekleşen bu toplantıların bugün, ulusal çapta önemli bir faaliyete dönüştüğünü belirten Aziz’in ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Serkan Soylu kürsüdeki yerini aldı.
İletişim eğitiminin sorunlarının tartışıldığı İLDEK toplantısının 27.’sine ev sahipliği yapmanın onur ve mutluluğunu yaşadığını ifade ederek sözlerine başlayan Serkan Soylu, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Yaşadığımız çevrenin en önemli olgularından biri olan iletişim, önümüze birçok fırsatları sunarken, beraberinde çözüm bekleyen yeni sorunlarla da bizleri karşı karşıya bırakmaktadır.Bu sorunların doğru şekilde çözümü için iletişim fakülteleri bünyesinde hem iletişim disiplininden hem de (disiplinlerarası bir alan olduğu için) diğer disiplinlerden akademik birikime ihtiyaç duymaktadır.”
İLDEK Başknaı Aysel Aziz’in Prof. Dr. Serkan Soylu’ya plaket takdimi ile devam eden programda, Prof. Dr. Asaf Varol da İLDEK’in kronolojisi hakkında kısa bir sunum gerçekleştirdi.
Açılış konuşmalarının ardından başlayan ilk gün oturumlarında; üniversite sınavı yerleştirme puanları, öğretim görevlilerinin istihdamı, üniversitelerin dijitalleşmesi ve aralarındaki bilgi akışı konuları ile öğrencilerin dil ve beceri yeteneklerini arttırmaya yönelik yapılabilecek çalışmalar ele alındı.
Giresun Üniversitesi ve Tirebolu İletişim Fakültesi tanıtım filmlerinin gösterimiyle başlayan toplantının ikinci gününde, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, YÖKAK faaliyetleriyle ilgili bir bilgilendirme sunumu yaptı.
Prof. Dr. Aziz'in, “Akreditasyon içi İLDEK Kurum Bilgilendirme Çalıştayı” başlıklı sunumu ve konuklara katılım belgelerinin verilmesiyle sona eren toplantıda, İLDEK’in bir sonraki yıl Pamukkale Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde toplanmasına karar verildi.
İLDEK ve İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) birlikteliğinde iki yılda bir yapılan sempozyumun İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesinde yapılması kararının alındığı toplantıda ayrıca, İLDEK Yönetim Kuruluna yeni üyelerin seçimi yapıldı.
İletişim Fakültelerinin görüşlerinin alınarak çerçeve derslerin belirlenmesi, akademik teşvik ödeneği konusunda fakültelerin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla rapor hazırlanarak Yüksek Öğretim Kurumu’na (YÖK) sunulması kararlarının alındığı toplantıda, 100/2000 YÖK doktora bursunun fakülteler içerisinde yaygınlaştırılması için YÖK nezdinde girişimde bulunulması ve öğretim görevlisi alımlarının fakültelerin uygulamalı bölümlerini kapsayacak şekilde genişletilmesi konularında da karar alındı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Serkan Soylu, İLDEK Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz, YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Türkiye genelindeki iletişim fakültelerinden toplam 50 dekanın yanı sıra Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır'ın katıldığı 27. İLDEK toplantısı, Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları ve Jandarma Böl. Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit'in katıldığı kapanış yemeğiyle sona erdi.