Giresun Üniversitesi’nde “Hayat Bir Maraton: Koşmaya Var Mısın?” Söyleşisi Gerçe...
2025 Yılı İlkyardımcı Eğitimlerinde İkinci Dönem
Prof. Dr. Metin AKAR'dan, "Hoca Ahmet Yesevi Külliyesi Restorasyonu" Konferansı
“Türk Şiirinin Gür Sesi” Şiir Dinletisi Gerçekleşti
GRÜ Felsefe Topluluğundan “Kant’ın Düşüncesinde Rasyonel Metafiziğin İmkânsızlığ...
GÜSEM ve Giresun Kent Konseyi’nden Ortak Girişimcilik Etkinliği
Doç. Dr. Gonca Uludağ COST Aksiyonuna Atandı
TÜSF 21. Üniversiteler Arası Türkiye Halk Dansları Şampiyonası'na Giresun Üniver...
Giresun Üniversitesi’nde “Nehirden Denize Özgür Filistin” Temalı Şiir Dinletisi ...
TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Başvuruları Başladı
Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Serkan Soylu, Prof. Dr. Canan Çelik, Prof. Dr. Mustafa Cin, Rektör Danışmanları Dr. Öğr. Üyesi Abbas Karaağaçlı ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Çakmak ile Genel Sekreter Ahmet Tevfik Korkmaz’ın da Rektörümüze eşlik ettiği inceleme ziyareti, UBYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Oktay Karaman ve Bulancak Endüstriyel Sanatlar MYO Müdürü Doç. Dr. Çiğdem Şahin Çakır ile yapılan görüşmeyle başladı.
Yüksekokulların genel durumu hakkında bilgi alan Rektörümüz ve beraberindeki heyet daha sonra, UBYO toplantı salonunda akademik ve idari kadro ile bir araya geldi. Yüksekokulu tanıtan kısa bir sunumun ardından çalışanlara söz veren Rektörümüz, sohbet havasında gerçekleşen toplantıda personelin istek, sorun ve önerilerini dinledi.
Toplantıda, yüksekokuldaki çalışma ortamından memnun olduklarını, herkesin özveriyle çalıştığını söyleyen akademisyenler, bunun yanı sıra bazı aksaklıkların yaşandığını da belirterek; Uzaktan Eğitim Merkezi, stajlar, akademik personel ve fiziki mekan eksikliği konularında yaşanan sorunları aktardılar.
Çalışanları dinleyen Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, yaşanan sıkıntıların farkında olduklarını belirterek, hem fiziki mekan hem de akademik kadro hususunda eksikliklerin giderilmesi için en kısa sürede çalışma başlatacaklarını söyledi.
UZEM konusunu daha önceden gündeme aldıklarını ve bununla ilgili iyileştirmelerin en kısa sürede yapılacağını söyleyen Prof. Dr. Cevdet Coşkun, bir diğer husus olan staj konusuna da değinirken; 3+1 sisteminin önemine ve bunun öğrencilere daha fazla pratik yapma imkanı sağladığına vurgu yaptı.
Bu alandaki eksikliği gidermek için bir uygulama otelinin açılması konusunu görüştüklerini söyleyen Rektörümüz, kısa vadede bu sorunu çözmek için bulundukları bölgenin haricinde büyük şehirlerdeki otel ve benzeri işletmelerle de görüşülerek öğrencilerin buralarda staj yapmalarının sağlanabileceğini ifade etti.
Ayrıca, GRÜ’nün ihtisaslaşma alanı olarak üzerinde görüşmelerin devam ettiği Eko-Turizm konusunun netleşmesi ve akabinde YÖK tarafından onaylanması halinde, Bulancak UBYO Turizm işletmeciliği Bölümünün bu projede etkin rol alabileceğini ayrıca; öğrencilere hem staj hem de iş imkanı sağlayabileceğini ifade etti.
Bulancak Organize Sanayi bölgesinde yapılması planlanan Teknokentin de en yakın zamanda açılacağını bildiren Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, faaliyete geçmesi durumunda buranın şehre ve üniversiteye büyük katkı sağlayacağını söyledi.