Giresun Üniversitesi’nde “Hayat Bir Maraton: Koşmaya Var Mısın?” Söyleşisi Gerçe...
2025 Yılı İlkyardımcı Eğitimlerinde İkinci Dönem
Prof. Dr. Metin AKAR'dan, "Hoca Ahmet Yesevi Külliyesi Restorasyonu" Konferansı
“Türk Şiirinin Gür Sesi” Şiir Dinletisi Gerçekleşti
GRÜ Felsefe Topluluğundan “Kant’ın Düşüncesinde Rasyonel Metafiziğin İmkânsızlığ...
GÜSEM ve Giresun Kent Konseyi’nden Ortak Girişimcilik Etkinliği
Doç. Dr. Gonca Uludağ COST Aksiyonuna Atandı
TÜSF 21. Üniversiteler Arası Türkiye Halk Dansları Şampiyonası'na Giresun Üniver...
Giresun Üniversitesi’nde “Nehirden Denize Özgür Filistin” Temalı Şiir Dinletisi ...
TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Başvuruları Başladı
Güre Yerleşkesindeki Rektörlük makamında 26 Nisan 2019 Cuma günü gerçekleşen ziyarette, Türkiye’deki medya sektörü ve iletişim fakültesi mezunlarının sektöre girerken karşılaştıkları sorunlar ele alındı.
21.yüzyılda medyanın gücünün artık yadsınamaz olduğunu belirten Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Tirebolu İletişim Fakültesinde son yıllarda önemli yatırımlara imza attıklarını, mezun öğrencilerin bu zorlu sektörde kendilerine yer bulabilmelerini sağlayacak donanıma kavuşmaları için her türlü desteği verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini söyledi.
Tirebolu İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İsmail Cem Feridunoğlu ile Gökçe Aytulu’nun eşinin de hazır bulunduğu ziyaretten duyduğu memnuniyet dile getiren Rektörümüz, Gökçe Aytulu’ya teşekkür ederek konferansının verimli geçmesi temennisinde bulundu.
Ziyaretin ardından “Gazeteciliğin Geleceği ve Dijital Dönüşüm” başlıklı konferansını vermek üzere Tirebolu İletişim Fakültesine geçen Aytulu, konferans salonunda kendisini dinleyeme gelen Üniversitemiz personeli ve öğrencilerle bir araya geldi.
21 yüzyıldaki dijital ilerlemeye ve buna bağlı olarak gelişen internet haberciliğine değinen Aytulu, medya sektörünün de bu değişime ayak uydurmak zorunda olduğunu söyledi. İnsanların gazete bayilerine gitmek yerine artık online gazeteleri tercih ettiğini ifa eden Aytulu, internet haberciliğinin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla yayıldığını ve bunun sonucunda da basılı gazetelerin trajlarının önemli ölçüde düştüğünü söyledi.
Türkiye ile Dünyada geleneksel ve yeni medya karşılaştırması yapan, 1960’lardan günümüze Türk basınının yaşadığı değişimi aktaran Aytulu, konuşmasının sonunda genç gazetecilere tavsiyelerde bulundu.
Soru-cevap bölümüyle sona eren konferansın ardından, Tirebolu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Elmas Gökçe Aytulu’ya teşekkür plaketini takdim etti.