Giresun Üniversitesi’nde “Hayat Bir Maraton: Koşmaya Var Mısın?” Söyleşisi Gerçe...
2025 Yılı İlkyardımcı Eğitimlerinde İkinci Dönem
Prof. Dr. Metin AKAR'dan, "Hoca Ahmet Yesevi Külliyesi Restorasyonu" Konferansı
“Türk Şiirinin Gür Sesi” Şiir Dinletisi Gerçekleşti
GRÜ Felsefe Topluluğundan “Kant’ın Düşüncesinde Rasyonel Metafiziğin İmkânsızlığ...
GÜSEM ve Giresun Kent Konseyi’nden Ortak Girişimcilik Etkinliği
Doç. Dr. Gonca Uludağ COST Aksiyonuna Atandı
TÜSF 21. Üniversiteler Arası Türkiye Halk Dansları Şampiyonası'na Giresun Üniver...
Giresun Üniversitesi’nde “Nehirden Denize Özgür Filistin” Temalı Şiir Dinletisi ...
TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Başvuruları Başladı
Bu kapsamda, Karadeniz Bölgesinin önemli tarihi şahsiyetlerinden biri sayılan, Yağlıdere ilçemizde tekke ve türbe yapıları bulunan, Ahi lideri Hacı Abdullah Halife adına saklanan kıymetli eserler de çalışmaya konu edildi.
Kanuni Sultan Süleyman döneminde kendi adına Vakıf kuran Hacı Abdullah Halife'nin, bu vakfiyesine ait Osmanlıca olarak yazılmış çok sayıda kıymetli evrak dijital hale getirilerek, Üniversitemiz Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı veri tabanına kaydedildi.
Kaydedilen bu eserler arasında bulunan ve Kanuni Sultan Süleyman zamanında tanzim edilen Vakfiye Senedi, Hacı Abdullah Halife'nin mirasçıları tarafından Rektörümüz Prof.Dr. Yılmaz CAN'a yaptıkları ziyarette takdim edildi.
Vakıf Senedi, diğer belgelerle birlikte, Ahi lideri Hacı Abdullah Halife'nin soyundan gelen mirasçıları tarafından Mahkeme kararı ile aldıkları yetkiye dayanarak kendileri tarafından saklanarak korunuyor...
Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanı Mehmet Fatsa, yöremize ait tüm tarihi ve kültürel öneme sahip eserlerin dijital nüshalarının Üniversitemiz Kütüphanesi veri tabanına aktarılması için çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini bildirdi.