UNESCO Kürsüsü Antlaşması 1 Ocak 2025 Tarihi İtibariyle Uzatıldı
Giresun Üniversitesi ve Kent Konseyi Arasında Toplumsal Katkıya Yönelik İş Birli...
Doç. Dr. Ümmükülsüm Özel Akdemir CLEANFOREST Çalışma Grubu Üyesi Oldu
Finansal Katılım Ekonomisi Paneli Yapıldı
"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" Ziyareti...
Öğr. Gör. Dr. Yunus Emre Genç COST Üyeliğine Atandı
Kalite Süreçlerinde Ziyaretlerin İlk Etabı Tamamlandı
Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Devir Teslim Töreni Gerçekleşti
Kalite Süreçlerinde İkinci Ziyaret Spor Bilimleri Fakültesine Gerçekleştirildi
Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu'nda Hamsi Şenliği Etkinliği
Topluluk Başkanı Ayyüce Avvuran’ın teşekkür konuşmasıyla başlayan programda, Akademik Danışman Dr. Öğr. Üyesi Serdar Kesgin de bir konuşma yaptı.
Arvasi’nin bir fikir ve dava adamı olmasının yanı sıra eğitimci, şair ve yazar kimliğine de değinen Kesgin, kendisinin tavizsiz bir Müslüman ve şuurlu bir Türk Milliyetçisi olarak tanımlanabileceğini söyledi.
Daha sonra kürsüye çıkan Efendi Barutçu, Seyyid Ahmet Arvasi’nin yaşamı, dünya görüşü ve yaşadığı dönemdeki gelişmelere yaklaşımı konusunda bilgiler aktardı.
Bir dönem Arvasi’nin öğrencisi olarak yanında bulunan Barutçu, Arvasi'nin yaşadığı dönemin zorlu şartlarına rağmen devletinin, milletinin, inancının bekası için azim ve kararlılıkla bir hayat tarzı ortaya koyduğunu belirtti.
Arvasi'nin Türk gençliğinin tarihi kökeni ve İslam medeniyetinden kopmaması için önemli çalışmalar yaptığını anlatan Barutcu, şöyle konuştu: "Türk milliyetçisi aydınlar 1970'li yıllarda, yabancılaşmadan çağdaşlaşmak şiarı ile Türk tarihinin engin tecrübeleri ışığında, Türk-İslam medeniyetinin birikimlerinden istifade ederek Türk milletinin iman ve ruh köküne bağlı kalarak maddi ve manevi kalkınmanın mümkün olabileceğini savunuyordu. O yıllar, okullarda, basın kuruluşlarında, tarih, kültür ve medeniyet düşmanlığının yoğun şekilde yapıldığı yıllardı. Bu buhranlı günlerde Seyyid Ahmed Arvasi de Türk gençliğinin elinden tutarak, onların ruhlarına dokunarak yol gösteriyor, bu topraklar üzerinde bir inanç medeniyetinin inşası fikrinin meşalesini yakıyordu.
12 Eylül askeri darbesinin ardından Mamak Cezaevine hapsedilen ve burada büyük işkencelere maruz kalan Arvasi, asrımızın ender yetişen ilim deryalarındandır. Bir ahlak, gönül ve dava adamı olarak Ahmet Arvasi, üstün görev ve yüksek sorumluluk duygusuna sahip bir şahsiyettir."
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Soylu, İİBF Dekanı Prof. Dr. Betül Karagöz Yerdelen, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Türkmen, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerin katıldığı program soru-cevap bölümü ve ardından Sayın Barutcu'ya teşekkür belgesinin takdim edilmesiyle sona erdi.