Giresun Üniversitesi Şiir Topluluğu tarafından düzenlenen, "Necip Fazıl Kısakürek” konulu panel 27 Mayıs 2019 Pazartesi günü Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından topluluk akademik danışmanı Prof. Dr. Nazım Elmas’ın açılış konuşması ile devam etti.
Prof. Dr. Nazım Elmas konuşmasında Necip Fazıl Kısakürek’in sanat adamı olduğunu söyleyerek, şiir, tiyatro, roman, hikaye, biyografi ve basın dünyasındaki keskin kalemi ile sanat dünyasında yer aldığını belirtti. Necip Fazıl’ın vefatının 36. yılında rahmetle anıldığını dile getiren Elmas, 100’e yakın eseri ile önemli bir hazine bıraktığını ifade etti. Prof. Dr. Nazım Elmas son olarak şiir topluluğu üyelerine ve katılımcılara teşekkür etti.
Açılış konuşmasının ardından Şiir Topluluğu öğrencileri Necip Fazıl Kısakürek’in şiirlerini seslendirdi.
Daha sonra vefatının 36. Yılında Necip Fazıl Kısakürek’in düşünce ve fikirleri üzerine bir panel düzenlendi. Panelin oturum başkanlığını Şiir topluluğu üyelerinden Gökalp İyilikçi yaptı.
İlk olarak İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Sadık Ahmet Çelenk söz aldı. Konuşmasında Necip Fazıl Kısakürek’in basın hayatı hakkında bilgi verdi. Sonrasında Türk Dili Edebiyatı Bölümü öğrencisi Merve Aydın ise Necip Fazıl’ın şiirleri ve politikası hakkında açıklamalarda bulundu. Son olarak Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Enes Yılmaz, Necip Fazıl Kısakürek’in gençlik ve gençliğe hitabesi adlı sunumunu yaptı.
Prof. Dr. Nazım Elmas’ın konuşmacılara teşekkür belgelerini sunumunun ardından program son buldu.