UNESCO Kürsüsü Antlaşması 1 Ocak 2025 Tarihi İtibariyle Uzatıldı
Giresun Üniversitesi ve Kent Konseyi Arasında Toplumsal Katkıya Yönelik İş Birli...
Doç. Dr. Ümmükülsüm Özel Akdemir CLEANFOREST Çalışma Grubu Üyesi Oldu
Finansal Katılım Ekonomisi Paneli Yapıldı
"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" Ziyareti...
Öğr. Gör. Dr. Yunus Emre Genç COST Üyeliğine Atandı
Kalite Süreçlerinde Ziyaretlerin İlk Etabı Tamamlandı
Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Devir Teslim Töreni Gerçekleşti
Kalite Süreçlerinde İkinci Ziyaret Spor Bilimleri Fakültesine Gerçekleştirildi
Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu'nda Hamsi Şenliği Etkinliği
Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve spor dünyasında önemli başarılara/çalışmalara imza atmış Giresunlu hemşerilerimizin onurlandırıldığı “Onur Ödülleri” töreni, 24 Aralık 2018 Pazartesi günü, yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Güre Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans salonunda düzenlenen program, Öğr. Gör. Erdem Şahin’in, Giresun’a ait eserleri bağlama eşliğinde seslendirdiği müzik dinletisiyle başladı. Spor Bilimleri Fakültesi tanıtım slaytı ve Dekan Prof. Dr. Ahmet Salbacak’ın konuşmalarıyla devam eden programda Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun da bir konuşma yaptı.
Üniversitelerin, 21. yüzyılın başında yepyeni bir dönüşüm ve değişim yaşadıklarını ve yaşanmakta olan bu dönüşümün, sadece 21. yüzyılı değil, üçüncü bin yılı bütün yönleriyle belirleyecek ve dönüştürecek güçte olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Rektörümüz, günümüz toplumu ve kurumları için en değerli kaynağın eğitilmiş insan gücü ve bu gücün sürdürülebilirliği olduğunu söyledi.
Ülkemizin, 21. yüzyıl için belirlediği vizyon ve hedeflere ulaşmasında Giresun Üniversitesine de önemli görevler düştüğünü ifade eden Rektörümüz konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Ülkemizin gerek küresel güç olma, gerekse de 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmesi için nitelikli insan gücünün yetiştirilmesine ve bu anlamda da özgür ve eleştirel düşüncenin, yenilikçi ve yaratıcı enerjinin ana kaynağı olan güçlü üniversitelere ihtiyaç vardır. Bu noktadan hareketle mensubu olmaktan gurur ve mutluluk duyduğumuz Giresun Üniversitesi de kurulduğu günden itibaren ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin kültürel, ekonomik, bilimsel, sportif alanda gelişmesine ciddi katkılar yapmış ve yapmaya da devam eden bir bilim yuvasıdır. Halen Üniversitemizde; 13 Fakülte, 6 Yüksekokul, 13 Meslek Yüksekokulu, 3 Enstitü, 19 Araştırma Merkezi ve 1 Devlet Konservatuvarı bulunmaktadır.
Bu birimlerimizde toplam 32.350 öğrencimiz öğrenim görmektedir… Ayrıca; 38 farklı ülkeden 1160 uluslararası öğrencimiz, ilimizin dünyaya açılan kapısı durumundadır. Gururla ifade etmeliyim ki 958 akademik 410 idari personelimiz olmak üzere Giresun Üniversitesi yaklaşık 35 bin kişilik büyük bir ailedir.
Fakülte ve program sayısı ile birlikte öğrenci, öğretim elemanı ve personel sayısındaki kayda değer artışa paralel olarak memnuniyetle söylemeliyim ki üniversitemiz bu gelişme ve büyümeyi bilimsel ve akademik çıktılar bakımından da göstermeye başlamıştır. Son iki yıldır açıklanan tüm sıralamalarda üniversitemizin bir yükseliş trendi içinde olduğu görülmektedir.
Öte yandan bilimsel ve akademik faaliyetlerin yanı sıra spor, sanat ve diğer sosyal etkinlikleri de önemseyen bir üniversiteyiz. Bunun karşılığı olarak da öğrencilerimiz katıldıkları sanat, sosyal ve kültürel faaliyetlerde, üniversitemizin ismini ülke genelinde ön sıralara taşımışlardır. Bu manada geçtiğimiz öğretim yılında üniversitemiz katılmış olduğu Üniversiteler Türkiye şampiyonalarında bireysel ve takım sporlarında Türkiye 1.liği, 2.liği ve üçüncülüğü gibi dereceler almışlardır. Yine üniversitemiz öğrencileri branşlarında milli takımlarımızda sporcu olarak yer alarak ülkemizi temsil edip önemli başarılar elde etmişler ve bizleri gururlandırmışlardır. Ayrıca Giresun Üniversitesi Spor Kulübü Kadınlar ikinci liginde yer almakta olup halen grubunda liderdir. Üniversite içi her yıl periyodik olarak düzenlenen spor şenliklerinde yaklaşık 1000’in üzerinde öğrencimiz ile akademik ve idari personelimizin bu organizasyona katılımı memnuniyet vericidir. Ben, bu başarıların ortaya çıkmasında büyük emeği olan öğretim elemanlarımızı tebrik ediyorum. Ayrıca bazı arkadaşlarımızın ulusal federasyonların çeşitli kademelerinde görev yapmalarından dolayı da memnuniyetimi belirtiyor ve başarılarının artarak devamını diliyorum.
Yeni yapılmakta olan ve 2019 Eylül ayında tamamlanmasını beklediğimiz 7712 m² lik kapalı inşaat alanı bulunan Spor Bilimleri Fakültesi’nin eğitim ve spor salonlarının kullanıma hazır hale gelmesiyle başarılarımız katlanarak devam edecektir. Bu noktadan hareketle Üniversitemiz gelecek yıldan itibaren komşu ülkeler ve akraba topluluklar arasında öğrenci, öğretim elemanı temelinde işbirliğini amaçlamaktadır. Komşu ülkeler ve akraba topluluklar ile farklı sportif branşlara yönelik organizasyonları şehrimizde düzenlemek, bilimsel aktiviteler vasıtasıyla bölgemiz için bu alanda yeni bir oluşum başlatmak ve bunun öncüsü olmak için hazırlıklarımız sürmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi’nin düzenlediği 2. Spor Onur Ödülleri Törenine davetimizi kırmayıp bizi mutlu eden şehrimizin yetiştirdiği değerli şahsiyetlerden İstanbul Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Sayın Hasan Turan’a, son dakikada çıkan önemli bir toplantısı nedeniyle programa katılamayan İlimiz Milletvekili – KEİPA Türk Delegasyonu Başkanı Sayın Cemal Öztürk’e, İşadamı/Eğitimci Sayın Enver Yücel’e, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sayın Selahattin Süleymanoğlu’na, sporumuzun gönüllü neferi iş adamı Sayın Mehmet Kılıç’a, Türk basınının önemli siması Sayın İlker Yasin’e, Türk güreş tarihine ismini altın harflerle yazdıran Greko-Romen Güreş Milli Takımlar Teknik Direktörü Sayın Salih Bora’ya, yurt içi ve yurt dışında önemli kulüplerde forma giyen milli futbolcu Sayın Tolga Seyhan’a, Üniversitemiz öğretim üyesi Sayın Beytullah Dönmez’e ve Giresun’un yetiştirdiği ilimiz ve ülke sporuna katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.”
Rektörümüzün ardından kürsüye çıkan Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları; “Büyük adımlarla ilerleyen Üniversitemiz genç bir üniversite ama gerek akademik alanlardaki başarı, gerekse sosyal kültürel ve sportif alanlarda oluşturduğu etkiyle sadece bölgemizin değil ülkemizin gözbebeği” diyerek konuşmasına başladı. Giresun’da 25 bin genç lisanslı sporcu olduğunu dile getiren Sarıfakıoğulları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü nezdinde çeşitli branşlarda sporculara destek verdiklerini, Giresun ve ülke sporuna yeni sporcular kazandırmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.
TBMM İdare Amiri ve aynı zamanda İstanbul Milletvekili Hasan Turan da konuşmasına, başta Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun olmak üzere organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek başladı. “Bir toplumun, bir şehrin şerefi, kıymeti, o şehrin yetiştirdiği insanlarla ölçülür” diyen Sayın Turan, hangi alanda olursa olsun toplumların, yetiştirdikleri insan potansiyeli, insan zenginliği kadar varolabileceklerini söyledi. “Ekonomide, siyasette, kültürde, eğitimde, bilimde, sanatta hülasa hayatın her bir alanında, etkin ve yetkin noktalarda ne kadar çok isminiz, markanız varsa ise bu dünya üzerinde o kadar varlığınız olur” diyen Hasan Turan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu anlamda ülkemiz, özelde de şehrimiz çok münbit bir yapıya sahiptir. Belki takım sporlarında olmayabilir ama bireysel alanda çok başarılı insanlarımız var. Her anlamda mücadeleci bir yapıya sahibiz… Eminim ki bu onur ödülleri, 2 ile başlayıp 200 ile devam edecektir. Çünkü dışarda çok onurlu, yetişmiş insanımız var. Onları bir ödül töreniyle onurlandırıp, ayrıca aidiyetlerini de hatırlatarak, şehrin üretimine, gelişimine ve başarısına katma marifetinden dolayı da Üniversitemizi tebrik ediyorum.
Gençlerimize özellikle öğütte bulunmak istiyorum. Spor insanın kişisel gelişimini büyük oranda etkileyen bir faaliyet alanıdır. Psikolojik, fizyolojik ve sosyolojik olarak bizi etkileyen spor, günümüzde sadece boş zamanlarımızı geçireceğimiz bir faaliyet alanı değil, şehir hayatının stresinden uzaklaşmanın ve sağlıklı yaşamanın zorunluluğu olmuştur. Gençlerimizin ister bireysel, ister takım sporuyla uğraşmaları, hayatlarının her noktasına etki edecektir.
Ben sporun olumlu katkılarını, kişisel yaşamında görmüş biriyim. Yaşam disiplinimi, mücadele azmimi, başarıya odaklanma bilincini spor salonlarında kazandım. Bu şehrin doğa şartları bir çok sporu yapmaya imkân vermektedir. İnsan isterse her imkan ve koşulda başarıya ulaşabilir. Aliya İzzetbegoviç’in dediği gibi, “Kaybedenler yenilmez, vazgeçenler yenilir”. Hayatın mantığı budur. Hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğiz. Şehrimiz, Karadeniz’in incisi. Şehrimizle ilgili proje ortaya koyarken, hedeflerimizi planlarken, sadece Giresun’u değil bütün bir Karadeniz havzasını ve hatta Türkiye’nin komşularını da düşünerek hareket etmeliyiz. Karadeniz ile ilgili bütün spor dalları ve faaliyetler başta olmak üzere, ülkemizin her alanındaki faaliyetlerde Giresun da sözü söylenen, faaliyet icra edilen bir merkez haline getirilmeli, bu hedef doğrultusunda çalışılmalıdır. Bu konuda bize ne düşüyorsa, bir Giresun evladı olarak her zaman bu şehrin hizmetinde olduğumu ifade etmek isterim.
Üniversite tarafından, bu şehirde doğmuş, büyümüş bir Giresunlu olarak onurlandırmak üzere davet edilmiş olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Bir Giresunlu olarak başta spor olmak üzere şehrimizin gelişimine katkı sağlayacak her türlü projeye destek vermeye hazırım.”
Konuşmasının ardından Sayın Turan’a ödülünü, Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun ve Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları birlikte takdim ettiler. Yoğun programı nedeniyle törene katılamayan Giresun Milletvekili Cemal Öztürk’ün ödülünü de 22. Dönem Giresun Milletvekili Hasan Aydın, Sayın Hasan Turan’a takdim etti.
Giresun, Türkiye ve dünyada eğitime verdiği önemli destekle tanınan Enver Yücel, ödülünü almadan önce kısa bir konuşma yaptı. Spora her zaman çok önem verdiğini ve Türkiye genelinde 200’ü aşkın spor salonu kurduklarını dile getiren Yücel, Bahçeşehir olarak sporda derece yapan, başarısı olan neredeyse her öğrenciye burs verdiklerini belirtti. 2019 yılı içerisinde Giresun’da erkek basketbolunda altyapı okullarının açılmasını arzu ettiğini söyleyen Enver Yücel, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederken, ödülünü 24. Dönem Giresun Milletvekili Mehmet Geldi’nin elinden aldı.
Programın devamında Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sayın Selahattin Süleymanoğlu ödülünü, J.Bölge Komutan V. j.Alb. Fuat Alanur’dan alırken, futbol gönüllüsü Mehmet Kılıç’a da ödülünü, Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun takdim etti.
Ünlü spor yorumcusu İlker Yasin, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş’tan ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, düzenlenen program nedeniyle emeği geçenlere teşekkür ederken, ülkenin spora bakışına ve yaklaşımına değindi.
Etkinliğin diğer onur konukları; Greko-Romen Güreş Milli Takımlar Teknik Direktörü, dünya ve olimpiyat şampiyonu isimleri yetiştiren Salih Bora, ödülünü İl Jandarma Komutanı J. Alb. Murat Yakın’dan, Milli Sporcu Tolga Seyhan ödülünü, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Salbacak’tan, Dr. Öğr. Üyesi Beytullah Dönmez de ödülünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Cin’den aldılar.
Programın sonunda, Giresun Üniversitesinin son yıllarda spor alanında elde ettiği bir çok başarının kazanılmasında büyük katkısı ve desteği olan Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun’a Spor Bilimleri Fakültesi yönetimi tarafından plaket takdim edilirken, Sayın Enver Yücel de Rektörümüze, Giresun Üniversitesine verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederek hediyesini takdim etti.
Giresun’un spor alanındaki en önemli organizasyonları arasında yer alan “Onur Ödülleri” töreni, etkinliğe katılan davetlilerin hatıra fotoğrafı çektirmeleriyle sona erdi.