UNESCO Kürsüsü Antlaşması 1 Ocak 2025 Tarihi İtibariyle Uzatıldı
Giresun Üniversitesi ve Kent Konseyi Arasında Toplumsal Katkıya Yönelik İş Birli...
Doç. Dr. Ümmükülsüm Özel Akdemir CLEANFOREST Çalışma Grubu Üyesi Oldu
Finansal Katılım Ekonomisi Paneli Yapıldı
"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" Ziyareti...
Öğr. Gör. Dr. Yunus Emre Genç COST Üyeliğine Atandı
Kalite Süreçlerinde Ziyaretlerin İlk Etabı Tamamlandı
Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Devir Teslim Töreni Gerçekleşti
Kalite Süreçlerinde İkinci Ziyaret Spor Bilimleri Fakültesine Gerçekleştirildi
Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu'nda Hamsi Şenliği Etkinliği
İlk program 15 Ocak 2025 Çarşamba günü saat 18.00’de Giresun Belediyesi Kültür Sitesi’nde gerçekleştirildi. Halkın katılımına açık olan programın üç aylar boyunca her hafta aynı gün ve saatte gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Programa Giresun Kent Konseyi Başkanı Dr. İsmail Cem Feridunoğlu, Giresun Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Akoğlu, öğretim üyeleri, üniversite öğrencileri ve halktan yoğun bir kalabalık katıldı.
Programın açılış konuşmasında Kent Konseyi Başkanı Dr. İsmail Cem Feridunoğlu, “Mustafa Kemal Atatürk, dinin anayasası, ana kaynağı, hayat rehberimiz niteliğindeki Kur’an-ı Kerim’in toplumun her kesimi tarafından anlaşılması için çaba göstermiş ilk meal çalışmasını Elmalılı Hamdi Yazır’a yaptırmıştır. Bu bağlamda hem yüce yaradanın mesajının toplumla buluşması hem de Mustafa Kemal Atatürk’ün dinin toplumun her kesimi tarafından anlaşılması yaklaşımını sürdürmesi vesilesiyle Kur’an-ı Kerim’i anlamak başlıklı meal programının çok kıymetli olduğunu düşünüyorum.” dedi.
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Akoğlu da konuşmasında, dinî konularda sahih bilginin önemine dikkat çekti. Bu bağlamda İlahiyat Fakültelerinin sahih ve doğru bilginin korunması ve yaygınlaştırılması hususundaki kritik görev ve sorumluluklarını dile getirdi. Dinin ilk ve temel kaynağı olan Kur’an’a ait bilginin İslam’ın temelini oluşturduğunu, bu temele bağlı kalındığı sürece yanlış bilgi ve hurafelerden uzak kalınacağını, bunun da toplumsal barışa önemli bir katkı sunacağını ifade etti. Bu bağlamda İlahiyat birikiminin halka aktarılması hususunda gösterdiği çaba sebebiyle Kent Konseyi Başkanı Dr. İsmail Cem Feridunoğlu başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.
Programın ilk dersini gerçekleştiren İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü öğretim elemanı Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Çolak da Kur’ân-ı Kerim’i doğru anlamanın önemi, mekanik okumanın anlamını, tarihte Kur’an’ın okunma amaç ve gayeleri, Batı Rönesans’ına katkı sunan Kur’an âlimleri, bugün Kur’an okuma ve yaklaşımlarımızda gözden geçirilmesi gereken hususlar ile ilgili bilgiler verdi.
Dr. Öğretim Üyesi Çolak, ilk dersinde “Besmele” cümlesinin mealini ve açıklamasını yaparak, Besmele’nin önemini; “Besmele toplumumuzun her kesimince benimsenen ortak değerimizdir. Besmele ekmeğimizin bereketi, Rabbimizin sevgi ve muhabbet kapısının anahtarı her hayırlı işten önce söylediğimiz kutsal cümlemizdir. Her işimize “ Rahman ve Rahim olan Allah’ın adı ile başlarım.” diyerek adeta Rabbimizin yardımını, muhabbetini talep ederek O’na tevekkül ediyor ve O’ndan yardım istiyoruz.” cümleleri ile ifade etti.