Sağlık Hizmetleri MYO’da Dış Paydaşlarla Kalite ve Akreditasyon Toplantısı
Dünya Çocuk Hakları Günü’ne İthafen Çocuk Hakları Sergisi
Çocuk Hakları Paneli ve Resim Sergisi
Diş Hekimliği Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni
Eğiticilerin Eğitimi ve Sertifika Programı
2024 Yılı 5. Dönem İlkyardımcı Eğitimi Başarıyla Tamamlandı
TÜBİTAK ARDEB Destek Programları Tanıtım Etkinliği Gerçekleştirildi
Saat 12:30’da Rektörlük Binası önündeki Atatürk Anıtına Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun’un çelenk sunmasıyla başlayan kuruluş yıldönümü programı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde kurulan Prof. Dr. Ali Çelik Kütüphanesi açılış töreniyle devam etti.
Giresun Milletvekili Cemal Öztürk’ün de katıldığı açılışın ardından Rektörümüz ve il protokolü, Şehit Ömer Halisdemir Konferans salonundaki programa katıldılar.
Eğitim Fakültesinden Öğr. Gör. Şenol Sancak’ın sunumunu yaptığı program, Devlet Konservatuvarı akademisyenlerinden Prof. Dr. Vasıf Hasanoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Halis Gürkan Kırankaya ve Dr. Öğr. Üyesi Beste Hoşses’in, Alman müzisyen Felix Mendelssohn Bartholdy’ın eserlerinden bazılarını sundukları müzik dinletisiyle başladı.
Açış konuşmasını yapan Öğrenci Konseyi Başkanı Muhammed Faruk Aktaş, Giresun Üniversitesi öğrencileri olarak, 13. Kuruluş Yıldönümü kutlamanın sevincini hep birlikte yaşadıklarını dile getirdi.
“Bizler, bu ülkenin gençleri olarak köklü bir tarihin, kadim bir medeniyetin, zengin bir kültürün mirasçıları olduğumuzun bilincindeyiz” diyen Aktaş, içte ve dışta yaşanan saldırılara karşı milli birlik ve beraberlik ruhuna en fazla ihtiyaç duyulan bir dönemin yaşandığını söyledi.
13. Kuruluş Yıldönümü programına katılamayan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile devlet ve özel üniversite rektörlerinin tebrik mesajlarının okunmasının ardından kürsüye Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun çıktı.
Kuruluşundan bu güne kadar Giresun Üniversitesine emeği geçen, katkı sağlayan valilere, milletvekillerine, belediye başkanlarına, siyasi parti temsilcilerine, STK’lara, GRÜ’nün il merkezindeki ve ilçelerdeki birimlerine ayni ve nakdi yardımda bulunan, okul binalarını yaptıran hayırsever işadamlarına teşekkür ederek sözlerine başlayan Rektörümüz, Giresun Üniversitesi ailesi olarak önemli bir günü kutladıklarını söyledi.
“Giresun Üniversitesinin Bulunduğu Coğrafyanın Tarihsel Açıdan Değerlendirilmesi” başlıklı bir konferans vermek üzere Üniversitemize gelen, programın onur konuğu Prof. Dr. Ali Çelik’e de katılımlarından ötürü teşekkür eden Rektörümüz sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bugünkü program kapsamında Prof. Dr. Ali Çelik’in 3457 cilt kitap, 497 adet tez ve 578 adet dijital malzeme bağışı yaptığı, Ali Çelik Kütüphanesinin de açılışını yaptık… Giresun Üniversitesi Rektörü olarak bu anlamlı bağış için kendisine ayrıca teşekkür ediyorum.
Bilimsel bilgi günümüzde hem bir erdem hem de bir güç olarak tanımlamaktadırlar… Üniversiteler ise bu gücün üretim merkezidir. Türkiye’nin 21. Yüzyıl için belirlediği vizyon ve hedeflere ulaşmasında üniversitelerimiz önemli bir rol oynayacaktır. Zira, gerek ülkemizin küresel güç olma, gerekse de 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmesi için nitelikli insan gücü yetiştirilmesi büyük önem arz etmektedir… Tarihin akışı içerisinde büyük kırılmaların, küresel ekonomik ve siyasi güç kaymalarının yaşandığı, büyük güçlerin gittikçe azgınlaşan hegemonik ve emperyal dayatmalarını artık gizleme ihtiyacı hissetmediği bir dünyada denge unsuru olmak ve adaleti temsil etmek istiyorsak, safları sıklaştırmamız, farklılıklarımızı zenginliğimize katarak birlik ve beraberliğimizi perçinlememiz bizim için hayati bir zorunluluktur. Önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz ve bir demokrasi şöleni havasında olmasını beklediğimiz yerel seçimleri bu bakış açısıyla değerlendirmenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Ümit ediyoruz ki, bu seçimler demokratik bir olgunlukla geçer, birlik ve beraberliğimizin daha da perçinlenmesine vesile olur ve 1 Nisan itibariyle inşallah kazanan Türkiye olur.”
Üniversitemizle ilgili sayısal verilere değinerek sözlerini sürdüren Prof. Dr. Cevdet Coşkun, “… Üniversitemiz, ilimizin dünyaya açılan kapısı konumundadır. Bir yandan üniversitemizi fiziki imkânlar bakımından iyileştirmeye çalışırken diğer yandan asıl işimiz olan bilim üretmeyi tüm birimlerimize yaymanın gayreti içindeyiz. Öyle ki sadece 2019 yılı içinde Bilimsel Araştırma Projeleri fonundan, 80 bilimsel projeye yaklaşık 800 bin TL, yüksek lisans ve doktora projeleri de dâhil edildiğinde bir milyon TL destek verdik” dedi.
Üniversitemizin, 2019 yılı URAP verilerine göre Dünya Üniversiteler Sıralamasında 41 basamak birden yükseldiğini belirten Rektörümüz, bu istikrarlı çıkışın devam etmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
MYO öğrencilerine, mesleki pratik yapma imkânı sunan 3+1 sistemine, Tirebolu İletişim Fakültesi bünyesinde test yayınlarını sürdüren Radyo ve TV stüdyolarına değinen Rektörümüz, stüdyoların açılmasına destek veren merhum Şükrü Abbasoğlu’nun ailesi ile Hacı Ahmet Baş’a da teşekkür ederek konuşmasını sürdürdü.
Geçtiğimiz yıl kurulan Teknoloji Transfer Ofislerinin ardından Giresun Teknoloji Geliştirme Bölgesinin (Teknopark) kurulma çalışmalarında da resmi sürecin tamamladığına söyleyen Rektörümüz şunları aktardı: Giresun Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Bulancak 2.OSB içerisinde yaklaşık 10 dönümlük arazi üzerinde hizmet vermeye başlayacaktır. Burada kurulacak ARGE alanları ve ofisleri ile teknoloji geliştirme çalışmaları yapan şirketler sayesinde akademisyen ve sanayicilerimizin girişimcilik refleksleri artacak, Giresun’umuza ve bölgemize önemli katkılar sunacaktır… Teoriden pratiğe aktarılan bilgi yani üretime transfer edilen bilgi, buluş, gelişme, kalkınma ve dünya ile rekabet etmemizi sağlayacaktır. Üniversitemiz için olduğu kadar şehrimiz için de çok önemli bir kazanım olan Giresun Teknoloji Geliştirme Bölgesinin kurulması çalışmalarında desteklerini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum…
Sözlerimi burada noktalarken, Üniversitemizin 13. Kuruluş Yıldönümünü programında bizleri onurlandırdığınız için tekrar teşekkürlerimi sunar, Üniversitemizde akademik olarak yükselen ve yeni cübbelerini giyecek olan tüm öğretim üyesi arkadaşlarımı da tebrik ederim.”
Rektörümüzden sonra kürsüye çıkan Giresun Milletvekili Av. Kadir Aydın, 13. Kuruluş Yıldönümü kutlanan Giresun Üniversitesinin Giresun ve Giresunlular için büyük önem taşıdığını söyleyerek, kuruluşundan bu güne kadar üniversiteye katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Üniversitenin yaptığı çalışmalarla hem şehre önemli katkılar sağladığını hem de Giresun adını birçok platformda duyurduğunu belirten Sayın Aydın, Üniversitenin ve Şehrin gelişimi için kendisine düşen her türlü sorumluluğu memnuniyetle yerine getireceğini söyledi.
Giresun Üniversitesi 13. Kuruluş Yıldönümü etkinliklerine yetişebilmek için yurt dışı gezisini erkene aldığını ve programa katıldığını ifade eden Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Üniversitenin, tüm Giresunlular için özel bir anlam taşıdığını söyledi.
Türkiye’de eğitime büyük pay ayrıldığını ve bu yönde büyük atılımlar yapıldığını belirten Sayın Öztürk, ülke genelinde kurulan 206 üniversitenin de bunun göstergesi olduğunu söyledi. Konuşmasında Üniversitemize kitap yardımı yapan Ali Çelik’e de gösterdiği duyarlılıktan ötürü teşekkür eden Cemal Öztürk, 32 bine yakın öğrencisi ve 1000’in üzerinde öğretim elemanı ile Giresun Üniversitesinin bir bilim yuvasına dönüştüğünü söyledi.
Son olarak var olan eksiklikleri tamamlamak için çalıştıklarını ve Giresun Üniversitesini daha ileriye taşımak adına her türlü sorumluluğu yüklenmeye hazır olduklarını dile getiren Sayın Öztürk, GRÜ’nün 13. Kuruluş Yıldönümünü tebrik ederek sözlerini noktaladı.
Programda konuşan Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları da sözlerine Yeni Zelanda’da düzenlenen saldırıyı kınayarak başladı.
“Üniversiteler, aslında bizleri erdemli insanlar haline getirmek için vardır” diyen Sayın Vali, Ülkemizdeki eğitim vizyonunu genişleten ve bu doğrultuda yatırımlar yapılmasına ön ayak olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere katkı sağlayanlara teşekkür ederek konuşmasına devam etti.
Her geçen gün büyüyen GRÜ’nün, Giresun için önemli bir marka değeri haline geldiğini ifade eden Sarıfakıoğulları sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Biz, üniversitemizle, öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Bu çıtayı daha üst noktalara taşıyacağız. Genç bir üniversite olmamızdan ötürü bir takım eksikliklerin varlığı da bir gerçek. Altyapı ile ilgili problemleri çözeceğiz. Bilgi ve gücü en ileri noktaya taşımak için çalışıp üreteceğiz, kendimize ait olanları ön plana çıkaracağız. Teknopark buna önderlik edecek. Yüksekokullarımız buna önderlik edecek. Bütün bölümlerde, diğer üniversitelerle rekabet edebilir hale geleceğiz. Çünkü, bu irade hepinizde var. Merhametimizi, sabrımızı, hoşgörümüzü kaybetmeden yol alalım. 13. Yıl kutlu olsun.”
Protokol konuşmalarının ardından, programın onur konuğu olan emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Çelik kürsüye çıktı. Giresun Üniversitesinin kendisini davet etmesinden büyük onur duyduğunu belirterek sözlerine başlayan Çelik, daha önce öğretmenlik yaptığı bu şehrin kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını söyledi.
Konuşmasında, GRÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mehmet Fatsa’nın “Giresun Merkezde Yok Olan Bir Vakıf Eser Sultan Selim (Hüdavendigar) Camii” adlı araştırmasına yer veren Ali Çelik, kampüs içerisinde yapımı devam eden camiye Selim Han isminin verilmesinin yerinde bir karar olduğunu söyledi.
Karadeniz Bölgesi’ndeki Çepni tarihinden, onların sosyal ve kültürel hayata etkilerinden bahseden Çelik, bölgenin kendine has yapısının kısmen de olsa hala korunduğunu söyledi.
Giresun Üniversitesinde ağırlanmaktan şeref duyduğunu, kendisine gösterilen ilgi ve alakadan ötürü duygulandığını belirten Prof. Dr. Ali Çelik, Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun başta olmak üzere, salonu dolduran tüm misafirlere teşekkür ederek sözlerini noktaladı.
Sayın Çelik’in konuşmalarının ardından, Üniversitemizde son bir yıl içeresinde göreve başlayan ve bir üst akademik unvanı almaya hak kazanan akademik personel için Cübbe Giyme Töreni gerçekleştirildi. Törende, Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun ve protokol üyeleri, sahneye çıkan akademisyenleri tebrik ederek, cübbelerini giydirdiler.
Fuaye salonunda gerçekleşen 13. Yıl Kokteyli ile sona eren programa; Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun ve eşi Meryem Coşkun, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Giresun Milletvekilleri Av. Kadir Aydın ve Cemal Öztürk, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, davetli konuşmacı Prof. Dr. Ali Çelik, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı J.Albay Murat Yakın, Sahil Güvenlik 73. Bot Komutanı Yüzbaşı Fırat ASLAN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Serkan Soylu, Prof. Dr. Canan Çelik, Prof. Dr. Mustafa Cin, AK Parti İl Başkanı Kenan Tatlı, MHP İl Başkanı Ertuğrul Gazi Konal, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Üniversitemizin akademik ve idari personeli, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.