Sağlık Hizmetleri MYO’da Dış Paydaşlarla Kalite ve Akreditasyon Toplantısı
Dünya Çocuk Hakları Günü’ne İthafen Çocuk Hakları Sergisi
Çocuk Hakları Paneli ve Resim Sergisi
Diş Hekimliği Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni
Eğiticilerin Eğitimi ve Sertifika Programı
2024 Yılı 5. Dönem İlkyardımcı Eğitimi Başarıyla Tamamlandı
TÜBİTAK ARDEB Destek Programları Tanıtım Etkinliği Gerçekleştirildi
Giresun Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark) için yapılan çalışmaları ve bundan sonra atılacak adımları kamu ve sivil toplum kuruluşları ve Giresun halkıyla paylaşmak üzere düzenlenen toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun’un yanı sıra, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Giresun Milletvekili Av. Kadir Aydın, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı J.Albay B. Murat Yakın, MHP Giresun İl Başkanı Ertuğrul Gazi Konal, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, GRÜ akademik ve idari personeli, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Eğitim Fakültesi akademisyenlerinden Öğr. Gör. Şenol Sancak’ın sunumunu yaptığı programın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Serkan Soylu yaptı.
Üç yıl önce ilk adımları atılan Teknokent projesinin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile hayat bulduğunu dile getiren Soylu, bu süreçte yardımlarını esirgemeyen ve her türlü desteği veren, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli ve Giresun Milletvekilleri ile yaptıkları görüşmelerde teknokentin kurulması için olumlu yaklaşımlarından ötürü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’a ve destek veren diğer tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.
Teknokent projesinin hazırlık ve onay sürecinde şehirden ve şehirdeki kurum ve kuruluşlardan önemli destek gördüklerini, bu desteğin kendileri için büyük gurur kaynağı olduğunu ifade eden Serkan Soylu, bu birliktelik sayesinde birçok üniversitenin gerçekleştiremediği önemli bir başarıya imza attıklarını söyledi.
Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun’un da göreve geldiğinde Üniversitenin ilk hedefleri arasına bu projeyi aldığını belirten Prof. Dr. Soylu, Bulancak TSO Başkanı Ali Fatoğlu ve 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mete Bahadır Yılmaz ile üç yıl önce yapılan bir görüşmeyi hatırlatarak, o dönem Bulancak’a açılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi içerisinde kendilerine gösterilen yer ile bu projenin ilk adımlarının atıldığını söyledi.
Projeyi Ordu Üniversitesi ile birlikte yürütmek istediklerini fakat, yaşanan gelişmeler sonunda GRÜ’nün projeyi tek başına üstlendiğini söyleyen Serkan Soylu, Ordu’da Ar-Ge çalışması yapan tüm firmalara ve Ordu Üniversitesinde çalışmalarını yürüten tüm araştırmacılara Teknokentin kapılarının sonuna kadar açık olduğunu söyledi.
Daha sonra söz alan Teknik Bilimler MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Muhammet Anıl Kaya, Giresun Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknokent) ile ilgili bir sunum yaptı.
Teknopark kavramına, teknokentlerin kuruluş amaçları ve işleyişlerine değinen Kaya; yenilikçi fikirlerin ticari olarak değerlendirilmesi, artan beyin göçünün azaltılması, ülke gelişmişlik seviyesinin arttırılması, teknolojik girişimciliğin desteklenmesi ve teknoloji transferine katkı sağlanması gibi temel hedefleri olan teknoketlerin, hem kuruldukları bölgenin hem de ülkenin ekonomisine büyük katkı sağladıklarını söyledi.
Konuşmasında; ABD’deki Silikon Vadisi ve Türkiye’deki ilk teknopark olan ODTÜ Teknopark’a yer vererek, dünyada ve Türkiye’de kurulmuş olan teknoloji geliştirme bölgelerinin genel özellikleri üzerinde duran M. Anıl Kaya, 2. OSB’de kurulacak olan GRÜ Teknoparkta ilk etapta; gıda teknolojileri, savunma sanayi, makine ve metal sanayi, sürdürülebilir enerji kaynakları, yazılım sektörü, asansör ve konveyör sanayi, tekstil sanayi ve eko turizm alanlarında çalışmalar yapmayı planladıklarını söyledi.
Sayın Kaya’nun sunumunun ardından Giresun 2. OSB Müdürü Mete Bahadır Yılmaz, Bulancak TSO Başkanı Ali Fatoğlu ve İl Başkanlığı döneminde Teknokentin kurulması yönünde önemli katkılar sunan AK Parti Eski İl Başkanı Aytekin Şenlikoğlu kısa birer teşekkür konuşması yaptılar.
Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, üniversitelerin temel görevlerinden birinin de araştırma ve geliştirme olduğunu belirterek, Giresun Üniversitesinin sahip olduğu bilgi ve birikim ile başta Giresun ili olmak üzere tüm ülkeye fayda sağlamak için sürdürdükleri çalışmalara yoğun bir şekilde devam ettiklerini söyledi.
Bu bağlamda 1 yıl önce kurulan Teknoloji Transfer Ofisinin yanı sıra, yaklaşık bir yıldır Giresun Teknoloji Geliştirme Bölgesinin kuruluş çalışmalarını büyük bir özveri ve gayretle sürdürdüklerini söyleyen Rektörümüz sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve ilgili kurumlarla yaptığımız uzun ve yorucu çalışmalar sonucunda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Giresun Teknoloji Geliştirme Bölgesinin, Giresun 2.OSB içerisinde resmi gazetede yayınlanarak kurulduğunu büyük bir gurur ile tekrar açıklamak isterim.
Yaklaşık 10 dönüm arazi üzerinde hizmet verecek olan Teknoloji Geliştirme Bölgemizin, Milli sanayi çalışmalarımızda ilimize, bölgemize ve ülkemize büyük hizmetler vereceğine yürekten inanıyorum. Ülkemizin Milli sanayi hamlesinin, önemli unsurlarından biri olan Teknoloji Geliştirme Bölgesinde oluşturulacak AR-GE alanları, AR-GE ofisleri ve kuluçka alanları sayesinde ilimizde ve bölgemizde AR-GE çalışmaları yapan veya yapmak için fırsat kollayan şirketler, genç girişimciler, öğrenciler ve akademisyenler teknoloji geliştirme bölgemizden faydalanabilecek ve AR-GE niteliğinde çalışmalar yapabilecektir.
Teknokentler içerisinde yer alacak şirket ve girişimciler birçok vergi muafiyetinden faydalanabilecek ve böylelikle girişimcilerimize birçok kolaylıklar sağlanacaktır. Yine TGB içerisinde kurulacak şirketlerde çalıştırılacak nitelikli personel istihdamı da ilimiz ve bölgemiz için oldukça önemli olacaktır.
TGB içerisinde kurulabilecek olan akademisyen şirketleri sayesinde, ilimizde ve bölgemizde Üniversite-Sanayi iş birliğinin temeli oluşturulacak, sanayici ve akademisyenlerimizin bir arada çözüm odaklı çalışmalar yapılabilmesinin önü de açılmış olacaktır. Böylelikle daha önce akademisyen sanayi danışmanlıklarında yaşanan sorunlar ortadan kaldırılacak ve sanayicilerin üniversitemizin akademisyen bilgi ve birikiminden, aynı şekilde akademisyenlerimizin de sanayicilerimizin fikir ve görüşlerinden faydalanabileceği projelerde bir araya gelmesi sağlanacaktır.
Teknoloji Geliştirme Bölgemizin 2. OSB içerisinde yer alması, havaalanı ve karayollarına çok yakın olması ile Giresun ve Ordu illerinin ortasında yer alması gibi birçok stratejik avantaja sahip olması da cazibesini önemli ölçüde arttıracaktır.
İlan edilme sürecinin ardından, İlimiz sanayici, iş adamları, STK ve kamu kurumları ile yapılacak istişarelerin ardından ve Teknokentimizin yönetim kurulunun belirlenmesi, Yönetici A.Ş. olarak sermaye yapısının ortaya çıkması ve TGB alanı içerisinde kurulacak AR-GE ofisleri, idare binası ve kuluçka merkezi inşaatlarına başlanacaktır.
Ben tekrar katılımınız için teşekkür ediyor ve Giresun TGB’nin kurulmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanlarımız olmak üzere Sayın Valimize, Sayın Vekillerimize, dönemin Ak Parti İl Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’na, 2. OSB Müdürü M. Bahadır Yılmaz’a, Giresun TSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerine, Bulancak TSO Başkanı Ali Fatoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerine, süreci yakından takip eden Doç. Dr. Mehmet Galip İçduygu’ya ve Öğr. Gör. M. Anıl Kaya’ya teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.
Rektörümüz ardından Giresun Milletvekili Av. Kadir Aydın da kısa bir konuşma yaptı. İlk olarak Bulancak Belediye Başkanlığı döneminde ve Giresun Üniversitesi Genel Sekreteri unvanıyla, sonrasında ise Giresun Milletvekili olarak sürece dahil olduğunu ve bu gün projenin artık hayata geçiyor olmasından büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Kadir Aydın, Teknokentin Giresun ve Türkiye’nin ekonomisine, teknolojik gelişimine önemli katkı sağlayacağına inandığını söyledi.
Teknokentlerin; öğrenci, akademisyen, sanayici ve proje sahibi kişiler için önemli bir mecra, bir çalışma alanı olduğunu söyleyen Aydın; Sayın Nurettin Canikli başta olmak üzere, Sayın Nihat Ergün’e, sürecin fikir babası Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun’a ve emek harcayan herkese teşekkür ederek sözlerini noktaladı.
Programda konuşan Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları da sözlerine organize sanayi bölgelerinin kuruluşunun ve gelişiminin önemine vurgu yaparak başladı.
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Giresun ziyaretinde, organize sanayi bölgelerinin gelişimiyle ilgili bilgi aldığını söyleyen Sarıfakıoğulları; “Yaklaşık 50 hektarlık bir alan üzerinde şu an 7 fabrikamız faal, 6 fabrikamız inşaat halinde ve yaklaşık 54 fabrikanın kurulabileceği bir alanımız var. Burada 10 dönümlük bir araziyi; Değerli Rektörümüz ile Giresun ve Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarımızın da arzu ve istekleriyle üniversitemize verdik. Böylelikle, üniversite-sanayi işbirliğini pekiştireceğiz. Böylelikle inovasyona dayalı çalışmaların içerisinde daha fazla yer almak isteyen sanayicimize de yol açmış olacağız. Bu işi sizlerle; akademisyenlerimizle, üniversitemizden mezun olacak öğrencilerimizle, genç beyinlerimizle gerçekleştireceğiz. Daha çok üreteceğiz, daha çok kazanacağız ve memleketimizi çok daha ileri noktalara taşıyacağız” dedi.
Sayın Valinin konuşmalarının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, GRÜ Teknopark’ın kurulmasında emeği geçen, katkı sağlayan kişilere teşekkür plaketlerini takdim etti.