UNESCO Kürsüsü Antlaşması 1 Ocak 2025 Tarihi İtibariyle Uzatıldı
Giresun Üniversitesi ve Kent Konseyi Arasında Toplumsal Katkıya Yönelik İş Birli...
Doç. Dr. Ümmükülsüm Özel Akdemir CLEANFOREST Çalışma Grubu Üyesi Oldu
Finansal Katılım Ekonomisi Paneli Yapıldı
"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" Ziyareti...
Öğr. Gör. Dr. Yunus Emre Genç COST Üyeliğine Atandı
Kalite Süreçlerinde Ziyaretlerin İlk Etabı Tamamlandı
Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Devir Teslim Töreni Gerçekleşti
Kalite Süreçlerinde İkinci Ziyaret Spor Bilimleri Fakültesine Gerçekleştirildi
Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu'nda Hamsi Şenliği Etkinliği
Eğitmen Ali Yılmaz tarafından verilen eğitim kapsamında, 2021-2027 dönemi için Erasmus+ programının yapısı, alt başlıkları, içerikleri, başvuru süreci ve sunulan fırsatlar konusunda genel bir bilgilendirme yapılmasının ardından Erasmus+ programının “KA1-Bireylerin Hareketliliği” ve “KA2-İşbirliği İçin Ortaklıklar” ana eylemlerine ilişkin detaylı bilgiler aktarıldı. Bu çerçevede, KA1 ve KA2 ana eylemlerinin; kapsamı, desteklenen faaliyetler, proje süresi, ortaklık yapıları, proje bütçesi, bütçe kalemleri, uygun maliyetler ve geçerli kurallar gibi pek çok konuda bilgiler verildi.
Eğitim programının uygulama kısmında, Erasmus+ program rehberi doğrultusunda projeler hazırlamak üzere katılımcıların yer aldığı proje grupları oluşturuldu. Oluşturulan yedi proje grubu tarafından; "El yapımı çikolata üretimi", "Yerelde yabancılara karşı önyargıların kırılması", "Çevrenin korunması", "Göçmenlerin topluma entegrasyonu", "Kuş dili konuşan ülkeler arasında işbirliğinin sağlanması", "Akdeniz ülkelerindeki dil ve kültür benzerliklerinin araştırılması" ve "Türk Musikisi ve İspanya Endülüs Müziği arasında köprü oluşturulması" konularında Erasmus+ KA1 Gençlik Değişimi programına ve KA2 Gençlik Küçük Ölçekli İşbirliği Programına yönelik proje fikirleri üzerinde atölye çalışması gerçekleştirildi.
Proje taslakları oluşturulurken, eğitmen tarafından katılımcılara içerik, proje hedefleri, ortaklıklar, faaliyetler, takip-izleme, proje özeti, bütçe bölümlerinin nasıl hazırlanması gerektiği detaylı olarak aktarılarak, bu süreçlerin katılımcılar tarafından uygulamalı olarak gerçekleştirilmesi sağlandı. 5 gün süren eğitim programı proje grupları tarafından hazırlanan proje taslaklarının değerlendirilmesi ve örnek proje incelemeleri ile son buldu.