Giresun Üniversitesi’nde “Hayat Bir Maraton: Koşmaya Var Mısın?” Söyleşisi Gerçe...
2025 Yılı İlkyardımcı Eğitimlerinde İkinci Dönem
Prof. Dr. Metin AKAR'dan, "Hoca Ahmet Yesevi Külliyesi Restorasyonu" Konferansı
“Türk Şiirinin Gür Sesi” Şiir Dinletisi Gerçekleşti
GRÜ Felsefe Topluluğundan “Kant’ın Düşüncesinde Rasyonel Metafiziğin İmkânsızlığ...
GÜSEM ve Giresun Kent Konseyi’nden Ortak Girişimcilik Etkinliği
Doç. Dr. Gonca Uludağ COST Aksiyonuna Atandı
TÜSF 21. Üniversiteler Arası Türkiye Halk Dansları Şampiyonası'na Giresun Üniver...
Giresun Üniversitesi’nde “Nehirden Denize Özgür Filistin” Temalı Şiir Dinletisi ...
TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Başvuruları Başladı
Proje etkinliklerinin ilki, 11 Aralık 2024 tarihinde çevrimiçi panel olarak, İstanbul Teknik Üniversitesi Afet Yönetimi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ve Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Türkeş’in sunumları ile gerçekleştirildi. Yaklaşık 230 kişinin katılımı ile gerçekleşen panelde Prof. Kadıoğlu “Küresel İklim Değişikliği ve Samsun" ve Prof. Türkeş “İklim Değişikliğinin Fiziksel Bilim Temelleri” temalı sunumları ile katılımcılara iklim değişikliği ve etkileri ile ilgili bilgiler aktardılar.
Proje etkinliklerinin ikincisi, 12 Aralık 2024 tarihinde Karbon Ayak İzi ve Su Ayak İzi konularının işlendiği atölye çalışmaları ile devam etti. Farklı disiplinlerden çevre gönüllüsü öğrencilerin katıldığı atölye çalışmasında, karbon ayak izi ve su ayak izi kavramları ile ilgili uygulamalı bir eğitim gerçekleştirildi. Atölye çalışması sonrasında, Türkiye’de kamu eliyle yapılmış en büyük kapasiteli Güneş Enerji Santrali olan Ladik Güneş Enerjisi Santrali ziyaret edildi. Firma yetkilileri ile yenilenebilir enerji kaynaklarının önemi üzerine sohbet edilmiş ve güneş enerjisi panellerinin çalışma prensibi hakkında bilgiler edinildi.
Proje etkinlikleri kapsamında 13 Aralık 2024 tarihinde ise, SASKİ Batı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ve Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti ziyaret edildi. Atıksu Arıtma Tesisinde arıtma prosesleri ile ilgili bilgi alan katılımcılar, arıtma tesisi ünitelerini yerinde inceledi. Daha sonra, UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici listesine giren ve Karadeniz sahilinde doğal özelliklerini koruyabilmiş en büyük sulak alan olan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti ziyaret edilerek proje etkinlikleri tamamlandı.
Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çevre Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. N. Gamze Turan ve Çevre Topluluğu başkanı Yusuf Durmuş ile Giresun Üniversitesi Çevre Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Özlem Tunç Dede ve Çevre Topluluğu başkanı Hatice Ece Kırk’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.