Bulancak Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Lojistik Yönetimi Bölümü öğrencileri, Doç. Dr. Selçuk KORUCUK’un koordinatörlüğünde
Samsun Lojistik Merkezi ve SAMSUNPORT Limanına 13.05.2022 tarihinde teknik gezi
düzenledi.

Lojistik Merkezi 680.000 bin m 2  üzerine kurulu olan tesis, yıllık 370.000 m² depolama
alanına sahip.

Bir diğer incelenen yer olan SAMSUNPORT limanı deniz hinterlandı Gürcistan’ın
Batumi, Poti ve Suchumi, limanları; Rusya’nun Soçi, Tuapse, Novorossiysk, Azak denizinde Azov,
Taganrog, Jdanov, Yalta, Berdyansk,Geniçesk; Kırım’da Mis.Kız-Oğul, Feodosiya, Yalta, Todor,
Sevastopol, Yevpatorskiy; Ukrayna’da Nikolayev, Odesa, İliçhevski; Romanya’da Konstanta;
Bulgaristan’da Varna limanları ile deniz taşımacılığı yapıyor.

Karadeniz’de demiryolu bağlantısına sahip tek liman olan Samsunport, geniş bir  hinderlanda sahip. Anadolu’dan gelen ve Anadolu’ya gidecek yüklerin
uğrak noktası olarak çalışıyor.

Samsun, demiryolu ve karayolu bağlantısı ile Sinop, Çorum, Amasya, Ordu, Sivas, Erzincan, Yozgat, Tokat, Kastamonu, Ankara, Kırşehir, Kayseri, Niğde, Konya, Malatya illerini hinderlandı içine alıyor.

Doç. Dr. Selçuk KORUCUK önderliğinde bu stratejik merkezlere öğrenciler ile birlikte gidilerek hem dersin uygulama alanları görülmüş lojistik iş süreçleri hakkında ayrıntılı bilgiler alındı.

Lojistik sektöründe, Samsun kentinin, Karadeniz bölgesinin ve ülkemizin  ekonomik ve sosyal kalkınmasında önemli yer tutmaktadır. Samsun Doğu Avrupa, Türkiye, Karadeniz ülkeleri,  Ortadoğu, Orta Asya ülkelerinde yaşayan yaklaşık 600 milyon insan için de ithalat ve ihracat kapısı olma potansiyelini taşıması açısından son derece önemlidir.