Geleneksel Aşçı Ceketi Giyme Töreni
COST Aksiyonuna Atanma Başarısı
Dil Değerlendirmede Yenilikçi Uygulamalar
Giresun Üniversitesi, Mersin / Üniversite Tanıtım Günleri'nde
Bağımlılıkla Mücadele Yöntemleri Paneli
Bulancak Kadir Karabaş UBYO Hamsi Şenliği
Öğrenci Toplulukları Tanıtımı Etkinliği
Fındık Tarımında Yapay Zekâ ve Teknoloji Kullanımının Yol Haritasının Belirlenme...
Yüksekokul bünyesinde Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanlığı çerçevesinde gerçekleştirilen çalıştayda Liman / Liman Yönetimi kavramları ile istihdam olanakları tartışıldı.
Çalıştayda ayrıca şu değerlendirmelere yer verildi:
"Küreselleşme ile birlikte dünya ticaret hacminin artması sürecinde denizyolu taşımacılığının önemi, limanlara giriş yapan gemilerin sayısı ve yük hacimleri de artmaktadır. İstihdam anlamında ciddi personel açığı bulunmaktadır. İlaveten deniz taşımacılığının diğer taşımacılık yöntemlerine göre daha ucuz ve güvenli olmasından dolayı son 25 yılda limanlara büyük yatırımlar yapılmaktadır. Limanlara yatırım yapılma ihtiyacının bir diğer sebebi de limanlara olan talebin artmakta olmasıdır. Özellikle küreselleşme dönemi olarak tanımlanan ikinci dünya savaşı ve sonrası dönemde dünyanın çeşitli bölgelerinde çok büyük ölçekli ve yoğun trafiği olan limanların geliştiği görülmektedir. Limanlar ve işleyişleri de sürdürülebilir liman yönetimi yaklaşımıyla yeniden analiz edilmeli ve işletmeleri yeni ve sürdürülebilir bir bakış açışıyla kurgulanmalıdır."
Giresun ilindeki tüm limanlara yönelik lojistik iş süreçleri ve uygulamaları hakkında sırasıyla; Giresun Liman Başkanı; Seyfettin İNAN, Giresun Liman İşletme Müdürü; Mehmet Nuh GÜL, Görele Liman Başkanı; Erhan Zeynel ve Tirebolu Liman Başkanı Hakan Aslıyüksek söz aldılar. Çalıştaya BUBYO öğretim üyeleri ile öğrenciler de izleyici olarak katıldı.
Çalıştay sonunda, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Oktay KARAMAN ve öğretim üyeleri tarafından Liman başkanları ve yöneticilere teşekkür plaketi takdim edilerek çalıştay sonlandırıldı..