Giresun Üniversitesi Çocuk Hakları Uygulama ve Araştırma Merkezi,  24-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen "Afet ve Acil Durumlarda Çocuk Hakları ve Eğitimi Projesi İçerik Geliştirme Çalıştayı"na iştirak etti.

Çalıştay, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Başkanlığı ile UNICEF iş birliğiyle gerçekleştirilen bir proje kapsamında düzenlendi. Ankara'da 24-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlikte, afet ve acil durumlarda çocuk hakları ve eğitimi konusunda ihtiyaçların belirlenmesi ve eğitim modüllerinin oluşturulması hedeflendi.

Çalıştay süresince, Milli Eğitim Bakanlığı hizmet birimleri, çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri (Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, RTÜK, AFAD, Kızılay, EGM, TİHEK, TDV, Kamu Denetçiliği Kurumu, Göç İdaresi Başkanlığı), akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler çalışmalara katkıda bulundu.

Çalıştayda Giresun Üniversitesi Çocuk Hakları Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni temsilen  Merkez Müdürü ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Yasemin Mamur Işıkçı, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi ve Merkez Müdür Yardımcısı Doç.Dr. Çağla Yiğitbaş ve Tıp Fakültesi  öğretim üyesi ve İlhami Özdemir Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Berkan Şahin yer aldı. Çalıştayın ilk gününde, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli ve UNICEF Eğitim Bölüm Başkanı Terry Durnnian'ın katılımıyla açılış konuşmaları yapıldı ve odak grup çalışmaları gerçekleştirildi. Çalıştay boyunca, MEB personeline yönelik afetlerde çocuk hakları odaklı eğitim modülleri geliştirildi.