Geleneksel Aşçı Ceketi Giyme Töreni
COST Aksiyonuna Atanma Başarısı
Dil Değerlendirmede Yenilikçi Uygulamalar
Giresun Üniversitesi, Mersin / Üniversite Tanıtım Günleri'nde
Bağımlılıkla Mücadele Yöntemleri Paneli
Bulancak Kadir Karabaş UBYO Hamsi Şenliği
Öğrenci Toplulukları Tanıtımı Etkinliği
Fındık Tarımında Yapay Zekâ ve Teknoloji Kullanımının Yol Haritasının Belirlenme...
Dünyanın dört bir yanındaki üniversiteler, teknoloji uzmanları, girişimciler ve politika yapıcıları ile bilim insanları, akademisyenler, mühendisler ve öğrenciler için tarım, gıda, veteriner ve eczacılık bilimleri alanlarında yürütülen güncel araştırmaları sunmayı amaçlayan 3. ICAFOP 2019’un Onursal Başkanlığını Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun yaptı.
Yoğun katılımla gerçekleşen programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz, Giresun Üniversitesi olarak, böylesine önemli bir uluslararası etkinliğin yürütücülüğünü yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başladı.
3. ICAFOP süresince birçok bilim insanının, yaptığı çalışmaları bu platformda aktarma imkanı bulacağını belirten Prof. Dr. Cevdet Coşkun, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Hızlı nüfus artışı, küresel iklim değişikliği ile tarımsal alanlarda meydana gelen sorunlar, kullanılabilir tarım arazilerinin azalması, dünyanın gıda güvenliğinin önündeki en büyük tehdit olarak karşımıza çıkmaktadır.
Üzülerek söylemekteyim ki, Birleşmiş Milletler Raporuna göre; dünyada 821 milyon kişi, yani yeryüzünde yaşayan 9 kişiden birisi açlık sıkıntısı çekmektedir. Yeryüzünde açlıktan her 5 ila 10 saniyede bir çocuk ölmektedir. Yine Dünya Sağlık Örgütünün raporuna göre; dünya genelinde her yıl yaklaşık 9 milyon çocuğun, tedavi edilebilir hastalıklardan ilaç yokluğu nedeniyle hayatını kaybetmektedir.
İnsanların kendi çıkarları uğruna doğayı acımasızca kullanması, doğa ile barışık yaşamayı unutması, bugün yaşamış olduğumuz birçok sorunun temelini oluşturmaktadır. Hem bizim hem de gelecek nesillerimizin ve diğer canlıların yaşamlarını tehdit eden birçok sorun artık görmezden gelinmeyecek seviyeye ulaşmış ve her bireyin üzerine düşen görevi yapmasının zamanı gelmiştir.
Bu düşünceden hareketle düzenlenen “3.Uluslararası Gıda, Tarım, Veteriner ve Eczacılık Bilimleri Konferansı”nın, Ülkemizin ve Bölgemizin çevresel sorunlarına alternatif çözüm yolları geliştirmesi açısından son derece yarar sağlayacağı aşikârdır. Ayrıca, hızla artan tarım ve hayvancılık problemlerinin tartışıldığı, eczacılık alanında deneyimlerin paylaşıldığı bir konferans olması açısında da ICAFOP son derece önem taşımaktadır.
İnsanlığın ortak sorunlarına, ancak koordineli bir işbirliği ile ortak çözümler getirilebileceği kanaatinde olan, konferansımıza, gerek yurtiçinden gerekse de yurtdışından gelen 400 değerli bilim insanına teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum. Milli ekonominin temeli tarımdır ilkesi ile hareket ederek, sürdürülebilir tarım ve çevre politikalarının yürütülmesi temennisi ile hepinizi saygıyla selamlıyorum.”
Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, açılış konuşmalarının ardından konferansa davetli konuşmacı olarak katılan; G.Kore Gyeongsang National Universitesinden Prof.Dr. Byoung Ryong Jeong, Hırvatistan Bjelovar Universitesinden Prof.Dr.Zrinka Puharıc, Amerika Texas A&M Universitesinden Prof. Dr Ziyaur Rahman, İstanbul Medipol Üniversitesi Prof. Dr. Gülden Omurtag ve Makedonya St. Cyril And Methodius – Skopje Universitesinden Prof.Dr. Blagica Sekovska’ya teşekkür plaketlerini takdim etti.
Daha sonra düzenlenen oturumlarla devam eden programa Rektörümüzün yanı sıra Üniversitemizden, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Türkmen, Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Aysun Türkmen ile Dr. Öğr. Üyesi Onur Tekoğlu katıldı.
18 Nisan 2019 Perşembe günü sona erecek olan ICAFOP 2019 hakkında detaylı bilgiye, http://www.icafop.org/ web sayfasından ulaşılabilmektedir.