24 Kasım Öğretmenler Günü Programı
Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslarara...
Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı
İlkyardımcı Eğitimleri Devam Ediyor
Yarışmada Dereceye Giren Aşçılık Bölümü Öğrencilerinden Rektörümüze Ziyaret
Sağlık Hizmetleri MYO’da Dış Paydaşlarla Kalite ve Akreditasyon Toplantısı
Dünya Çocuk Hakları Günü’ne İthafen Çocuk Hakları Sergisi
Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can Diş Hekimliği Fakültesi'ni Ziyaret Etti
Çocuk Hakları Paneli ve Resim Sergisi
Strateji Geliştirme Kurulu ve Stratejik Planlama Ekibi Üyeleri Stratejik Planı D...
Programın açılışında konuşan Rektör Yardımcımız ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güven Özdem konuşmasında, “Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize emek veren öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun. Aynı zamanda şehit olan, fakültemizde de şehit öğretmenlerimiz var onları da rahmetle ve hürmetle anıyorum. Çok değerli misafirlerimiz bu ülkenin gelişiminde önemli rol oynayan her meslek kutsaldır. Polis, subay, hekim, savcı ve niceleri ülkenin kalkınmasında hak sahibi olan bu meslek erbaplarını yetiştiren öğretmenlerimiz bu kutsal mesleğin en önemli aktörleridir. Öğretmenler öğretim lideridir. Buradaki lider kavramını statükoya karşı değişim ve dönüşüm yaratan kişi olarak görmek gerekiyor. Öğretmenin buradaki rolü bu statükoyu, değişimi kendini yenileme sürecini sürekli yapan kişi olarak görmek gerekiyor. Nasıl bilgisayarlarla elimizdeki cep telefonlarını güncelliyorsak biz öğretmenler de kendimizi sürekli güncel tutmamız gerekiyor. Öğretim ilke ve yöntemleri dersinde eğitim bilimleri dersinde gördüğümüz ve bize anlatılanlardan bir tanesi öğrencilerin motivasyonlarının 15-20 dakika da bir yenilemek için araya girip derse mola verip güncel hayattan bilgiler vermemiz gerektiğidir ama bugüne baktığımızda bugünün z kuşağı farklı. Yapılan bir araştırmada z kuşağının yani sizlerin dikkatinin dağılma zamanı 8 saniyeye kadar inmiş durumda, bu çok önemli bir problem. Bunun için sadece bu sonuç bile bizim ne kadar günceli yakalamamız gerektiğini ve bu ruha uygun bir öğretim yapmamız gerektiğini gösteren, bir öğretmenin kendini yenilemesinin gerekliliğini gösteren unsurlardan bir tanesidir. Ve sevgili öğretmen adayları, istihdam konusunda zor şartlardan geçtiğinizin farkındayım. Ben 1996 yılında öğretmen oldum. 2 yıla yakın öğretmenlik yaptım. O dönemlerde her üniversite mezunu öğretmen olabiliyordu. Yaklaşık 25 yıl sonra bugüne geldiğimizde bugün gerçekten 600 bine yakın öğretmen adayı öğretmen olmak için sınavlara giriyor ve bu kutsal mesleği icra etmek için büyük bir uğraşın içerisindeler. Bu tabi günümüzde daha çok çalışıp daha çok becerilerimiz çeşitlendirmek zorunda olduğumuzu da gösteriyor. Bu zor şartlar altında biz bunu yapabilecek miyiz diye düşünenleriniz vardır. Evet yapmak zorundayız. Bu becerilerimizi geliştirmek zorundayız. Çünkü eğer bir toplumda gençler umudunu kaybederse o toplumun gelecekle ilgili hayalleri de kaybolur. Bunun için bize düşen görev, gençleri umutlandıracak politikalar üretmek ve politikaları destekleyici çalışmalar yapmak. Bunun içinde her zaman yanınızdayız.” ifadelerine yer verdi.
Devamında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can ise, “24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum. Şahsen bana öğretmenlik yapan tüm öğretmenlerimi şükranla selamlıyorum. Ayrıca şehit öğretmenlerimize de rahmet diliyorum. Öğretmenlik yeryüzünde var olan en kutsal meslektir. Ben de 35 seneye yakın öğretmenlik yaptım. Yeniden dünyaya gelsem tercihim yine öğretmenlik olurdu. Bu mesleği çok seviyorum. Bize bilmediğimizi öğretiyor öğretmenlik. Hayatın hakikatlerini de öğretiyor. Öğretmenlerimizin öğrettikleriyle biz hayata tutunuyoruz ve meslek sahibi oluyoruz. Günümüzde dünya devletlerine baktığımızda en önemli güç, değer, zenginlik iyi eğitilmiş bireylere sahip olmaktır. Bir toplum iyi eğitilmiş bireylere sahipse o toplum aynı zamanda kalkınmış, gelişmiş bir toplumdur. İyi nitelikli eğitim hem ekonomik kalkınmanın ön koşulu hem de sağlıklı işleyen bir demokratik düzen kurmanın ön koşuludur. Bu sistem ancak iyi eğitilmiş bireylerin eliyle inşa edilir. Öğretmenler bu noktada toplumumuzun geleceğini inşa ediyorlar. En değerli varlıklarımızı geleceğe hazırlıyorlar.” diyerek sözlerini noktaladı.
Program, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve aynı zamanda fakültesinin yaş olarak en kıdemli akademisyeni olan Dr. Öğretim Üyesi Selahattin Yılmaz’ın “Öğretmen Kimliği” başlıklı sunumu ile devam etti. Dr. Öğretim Üyesi Yılmaz sunumunda, öğretmen eğitimi tarihinden önemli notlar aktararak, öğretmen kimliği nedir ve nasıl olmalıdır sorusuna yaşanan olaylardan hareketle yanıtlar verdi.
Program, Eğitim Fakültesi’nden mezun olan öğrencilerden gelen Öğretmenler Günü videosunun izlemesinin ardından Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisiyle sona erdi.
Program sonunda programın düzenlenmesinde emeği geçenlere Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güven Özdem ve Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.