Giresun Üniversitesi’nde “Hayat Bir Maraton: Koşmaya Var Mısın?” Söyleşisi Gerçe...
2025 Yılı İlkyardımcı Eğitimlerinde İkinci Dönem
Prof. Dr. Metin AKAR'dan, "Hoca Ahmet Yesevi Külliyesi Restorasyonu" Konferansı
“Türk Şiirinin Gür Sesi” Şiir Dinletisi Gerçekleşti
GRÜ Felsefe Topluluğundan “Kant’ın Düşüncesinde Rasyonel Metafiziğin İmkânsızlığ...
GÜSEM ve Giresun Kent Konseyi’nden Ortak Girişimcilik Etkinliği
Doç. Dr. Gonca Uludağ COST Aksiyonuna Atandı
TÜSF 21. Üniversiteler Arası Türkiye Halk Dansları Şampiyonası'na Giresun Üniver...
Giresun Üniversitesi’nde “Nehirden Denize Özgür Filistin” Temalı Şiir Dinletisi ...
TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Başvuruları Başladı
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşması, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Kölemen yaptı. Giresun Üniversitesi ve Bölge Bilimi Türk Milli Komitesi tarafından 19.’su düzenlenen kongre boyunca alanında yetkin bilim insanlarının bölgesel ve kentsel konular ile ilgili önemli başlıkları ele alacaklarını belirten Uğur Kölemen, oturumlarda tartışılacak konuların Giresun’un kalkınmasına yol göstermesini temenni ederek sözlerini noktaladı.
Daha sonra söz alan Bölge Bilimi ve Türk Milli Komitesi Başkanı Tüzin Baycan da kongrenin Giresun’a ve Türkiye’ye katkı sağlamasını dileyerek sözlerine başladı. Her yıl Ulusal Bölge Bilimi ve Bölge Planlaması Kongresi’nin düzenli olarak yapıldığını ve ulusal düzeyde çalışmalar sürdürüldüğünü dile getiren Baycan, Giresun’da ilk defa bu kapsamda bir etkinlikte yer aldığını ve bundan mutluluk duyduğunu belitti.
Kongrede kısa bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Canan Çelik,konuşmasnda Bölgesel Planlama ve Kalkınmanın önemine ve küresel ekonomik sisteme değindi.
Açılış konuşmalarının ardından "19. Ulusal Bölge Bilimi ve Bölge Planlaması Kongresi", “Bölgesel Kalkınmada Patika Arayışları” başlıklı açılış oturumuyla başladı.
Marmara Üniversitesinden Prof. Dr. Fatma Doğruel ‘in moderatörlüğünü yaptığı panelde; Doç. Dr. Ümit İzmen (Tekirdağ Namık Kemal Ünv.), Tolgahan Köken (DOKAP), Murat Aladağ (DOKA), Ekrem Demirbaş (TKDK) ve Münevver Uğurlu (Samsun İş Kadınları Derneği) sunumlarını gerçekleştirdiler.
Panel soru-cevap bölümü ve ardından Prof. Dr. Canan Çelik’in konuşmacılara teşekkür belgelerini takdimi ile sona eren açılış panelinin ardından eş zamanlı oturumlara geçildi. İki gün süren kongre boyunca alanında uzman kişiler tarafından; iklim değişikliği, bölgesel yönetim ve planlama, bölgesel kalkınma, turizm, göç, sürdürülebilir enerji sistemleri v.b. ana başlıklar altına hazırlanan çalışmalar sunuldu.