UNESCO Kürsüsü Antlaşması 1 Ocak 2025 Tarihi İtibariyle Uzatıldı
Giresun Üniversitesi ve Kent Konseyi Arasında Toplumsal Katkıya Yönelik İş Birli...
Doç. Dr. Ümmükülsüm Özel Akdemir CLEANFOREST Çalışma Grubu Üyesi Oldu
Finansal Katılım Ekonomisi Paneli Yapıldı
"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" Ziyareti...
Öğr. Gör. Dr. Yunus Emre Genç COST Üyeliğine Atandı
Kalite Süreçlerinde Ziyaretlerin İlk Etabı Tamamlandı
Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Devir Teslim Töreni Gerçekleşti
Kalite Süreçlerinde İkinci Ziyaret Spor Bilimleri Fakültesine Gerçekleştirildi
Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu'nda Hamsi Şenliği Etkinliği
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ve KARASAM çalışanlarından Ümran Turgut’un sunumunu yaptığı programın açılış konuşmasını KARASAM Müdürü ve Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Abbas Karaağaçlı yaptı.
Program kapsamında üniversite ve şehir arasında bir köprü kurduklarını belirten Karaağaçlı, Üniversite olarak sahip çıktıkları Giresun’un önemli değerlerini bilimsel alana da taşımayı hedeflediklerini söyledi.
Etkinlikler kapsamında bugüne kadar anılan değerlerin yer aldığı bir kitabın basılarak Giresun kent kültürüne kazandırılacağını ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Abbas Karaağaçlı’nın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun konuştu.
Giresun halkının kültürel etkinliklere sağladığı geniş katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz, şunları kaydetti: “Üniversitemiz, eğitime ve araştırmaya verdiği önem kadar Giresun’un değerlerine sahip çıkma noktasında da kendisine bir misyon üstlenmiştir. Bu misyonun bir parçası olarak kentin tarihi hafızasına ışık tutmak amacıyla Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığımız bünyesinde Dijitalleştirme Ünitesi kurduk. Bu ünitede bir çok eseri dijital ortama aktardık ve aktarmaya devam ediyoruz. Elinde Giresun’un geçmişiyle ilgili envanterleri olan tüm vatandaşlarımızın bu üniteye katkı sağlamasını bekliyoruz. Bugün dördüncüsünü icra ettiğimiz bu programda, kendi alanlarında Giresun’a hizmet etmiş değerlerimizi anacağız. Ebediyete intikal etmiş olan değerli büyüklerimize Allah’tan rahmet, yaşayan değerlerimize de başarılar dilerken, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkürlerimi sunuyorum.”
Rektörümüzün konuşmasının ardından Ümran Turgut tarafından hazırlanan; Gazeteci-Yazar-Parlamenter Naim Tirali, Ozan Bahtiyar Öztürk(Dayımoğlu), Gazeteci Remzi Mamaşoğlu ve Bestekar-Koro Şefi Cihan Unat’ın hayatlarından kesitlerin yer aldığı kısa film gösterimi gerçekleştirildi.
Film gösteriminin ardından Gazeteci-Yazar-Parlamenter Naim Tirali’nin anısına oğlu Hasan Tirali’ye Ozan Bahtiyar Öztürk (Dayımoğlu) anısına oğlu Ertuğrul Öztürk’e, Gazeteci Remzi Mamaşoğlu ve Bestekar- Koro Şefi Cihan Unat’a plaketleri takdim edildi.
Ayrıca programın duyurulması ve hazırlanması aşamasında katkı sağlayan gazeteciler; Ahmet Bilge, Ufuk Kekül ve Mehmet Yaşar ile köşe yazarları; Şaban Karakaya, Gürsel Ekmekçi ve Yazar Murat Akyol’a teşekkür belgesi verildi.
Takdim töreninin ardından programa katılan davetliler, Tirebolu Mehmet Bayrak Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan el sanatları sergisini, Dr. Öğr. Üyesi Merve Yıldırım küratörlüğünde Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğrencilerinin hazırladığı tasarım sergisini ve Halk Eğitim Merkezinden Ülkü Öztürk tarafından hazırlanan cam boncuk sergisini gezdiler.
Yoğun ilgi gören programa Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun’un yanı sıra; 25 ve 26. Dönem Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Giresun Belediye Başkan Vekili Hasan Yılmaz, Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Canan Çelik, Tirebolu İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İ.Cem Feridunoğlu, KARASAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abbas Karaağaçlı, Kent Konseyi Başkanı N.Uğur Karaibrahimoğlu, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bekir Bayram, STK’lar, gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı.