Rektörümüz İl Milli Eğitim Müdürü Tokgöz'ü Ziyaret Etti
Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi'nde Görsel Şölen
Sanatçımız Cihan Unat Hayatını Kaybetti
Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN, Yeni Atanan İl Müdürlerine Tebrik Ziyaretinde B...
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e Ziyaret
Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can YTÜ Rektörü Prof. Dr. Eyüp Debik’i Ziyaret Etti
GRÜ Türk Müziği Korosundan Türk Sanat Müziği Konseri
İŞKUR Gençlik Programı Kapsamında 813 Öğrencimize Üniversitemizde Çalışma İmkanı
"Dünya Sigarayı Bırakma Günü"nde Sigaranın Zararlarına Dikkat Çekildi
Yılda iki kez yayın yapan Karadeniz Sosyal Bilimler Dergisi'nin, uluslararası nitelikli prestijli dergiler arasında statüsünü geliştirecek olan bu gelişme ile ilgili kısa bir bilgi verelim:
DOI kısaltması ile anılan Digital Object Identifier (Dijital Nesne Tanımlayıcı), internet üzerinde yayınlanan içeriğe kolay erişimi sağlayan benzersiz numaralandırma ve erişim sistemidir. Kısaca DOI numarası verilmiş online bir kitaba, makaleye, bildiriye, ya da bunlar içerisinde yer alan bir içerik parçasına (resim, şekil, tablo) erişmek için DOI numarasını "çözümlemek" yeterli olacaktır. Bunun için tek yapmanız gereken, http://dx.doi.org/ adresindeki gibi "çözümleyici" arama motorlarına DOI numarasını girmektir. Online içerik, başka hiç bir adres bilmenize gerek kalmadan bilgisayarınıza inecektir.
Günümüzde artık bir çok dergi makalesinde DOI numarası, yani dijital plaka numarası bulunmaktadır. Online olarak erişim sağlanan tüm içeriklerde DOI numarasının kullanılması mümkündür.
Bütün DOI numaraları, parmak izi gibi benzersiz ve tekildir. Yani bir makaleye verilen DOI numarasının bir başka içeriğe verilmesi mümkün değildir. Tipik bir DOI numarası şu şeklidedir:
10.5505/tjtes.2011.73555