Geleneksel Aşçı Ceketi Giyme Töreni
COST Aksiyonuna Atanma Başarısı
Dil Değerlendirmede Yenilikçi Uygulamalar
Giresun Üniversitesi, Mersin / Üniversite Tanıtım Günleri'nde
Bağımlılıkla Mücadele Yöntemleri Paneli
Bulancak Kadir Karabaş UBYO Hamsi Şenliği
Öğrenci Toplulukları Tanıtımı Etkinliği
Fındık Tarımında Yapay Zekâ ve Teknoloji Kullanımının Yol Haritasının Belirlenme...
Yılda iki kez yayın yapan Karadeniz Sosyal Bilimler Dergisi'nin, uluslararası nitelikli prestijli dergiler arasında statüsünü geliştirecek olan bu gelişme ile ilgili kısa bir bilgi verelim:
DOI kısaltması ile anılan Digital Object Identifier (Dijital Nesne Tanımlayıcı), internet üzerinde yayınlanan içeriğe kolay erişimi sağlayan benzersiz numaralandırma ve erişim sistemidir. Kısaca DOI numarası verilmiş online bir kitaba, makaleye, bildiriye, ya da bunlar içerisinde yer alan bir içerik parçasına (resim, şekil, tablo) erişmek için DOI numarasını "çözümlemek" yeterli olacaktır. Bunun için tek yapmanız gereken, http://dx.doi.org/ adresindeki gibi "çözümleyici" arama motorlarına DOI numarasını girmektir. Online içerik, başka hiç bir adres bilmenize gerek kalmadan bilgisayarınıza inecektir.
Günümüzde artık bir çok dergi makalesinde DOI numarası, yani dijital plaka numarası bulunmaktadır. Online olarak erişim sağlanan tüm içeriklerde DOI numarasının kullanılması mümkündür.
Bütün DOI numaraları, parmak izi gibi benzersiz ve tekildir. Yani bir makaleye verilen DOI numarasının bir başka içeriğe verilmesi mümkün değildir. Tipik bir DOI numarası şu şeklidedir:
10.5505/tjtes.2011.73555