Üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (GÜKAM) tarafından düzenlenen “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi Toplantısı” 1 Haziran Çarşamba günü İktisadi İdari Bilimler Fakültesi toplantı salonunda gerçekleşti.

Toplantıya;  Giresun İli Aile Ve Sosyal Hizmetler Müdürü Fethi Elmas, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) Müdürü Nigar Hakyemez, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Türkan Hocaoğlu, Giresun ili ve çevresinde halen faaliyetlerini sürdüren Kadın Kooperatiflerden; Alaf Kadın Kooperatifi, S.S.Tamzara Kadın Kooperatifi, Ortakbahçe Kadın Kooperatifi, S.S.Kadınlar Dokuyor Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Üyeleri, diğer girişimci kadınlar, Ordu ilinden kadın girişimci “eli toprakta” ile üniversitemizin öğretim üyeleri ve “Kadın Araştırmaları Yüksek Lisans” öğrencileri katıldı.

Toplantının moderatörlüğünü üstlenen GÜKAM Müdürü, Prof. Dr. Reyhan Ayşen Wolff konuşmasında; “Kadın kooperatiflerinin güçlendirerek ülkemiz için değer yaratmak hepimizin üstlendiği bir sorumluluktur. Ekonomide kadınların gücü, kadın erkek fırsat eşitliğinin gelişmesini sağlamak ve kadına yönelik ekonomik şiddetin engellenmesi bakımından önemlidir” dedi.  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz Genç ise “Kadın Kooperatifçiliğinin Önemi ve Rolü üzerine yaptığı konuşmasında kooperatifçiliğin tarihsel gelişimini, sosyal sorumluluklarını Dünya’da ve Türkiye’de kadın kooperatiflerinden örnekler vererek anlattı. Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Akif Kara, Kooperatifçilik Bilincinin Yaygınlaşması ve Gelişmesi ile ilgili bilgiler sundu.

Toplantı katılımcıların deneyimlerinin paylaşılması, sorun ve önerilerin sunulmasının ardından sona erdi.