Geleneksel Aşçı Ceketi Giyme Töreni
COST Aksiyonuna Atanma Başarısı
Dil Değerlendirmede Yenilikçi Uygulamalar
Giresun Üniversitesi, Mersin / Üniversite Tanıtım Günleri'nde
Bağımlılıkla Mücadele Yöntemleri Paneli
Bulancak Kadir Karabaş UBYO Hamsi Şenliği
Öğrenci Toplulukları Tanıtımı Etkinliği
Fındık Tarımında Yapay Zekâ ve Teknoloji Kullanımının Yol Haritasının Belirlenme...
Birinci Dünya Savaşı sırasında 1916-1917 yılları arasında Rus Ordusu tarafından Harşit Vadisi bölgesine yapılan işgal ve işgale karşı gösterilen olağanüstü direnişin anlatıldığı "Harşit Savunması" panelinde, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sezai Balcı, Tarih Bilim Uzmanı ve Harşit Savunması kitabının yazarı Adnan Yazıcı, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. İsmail Bayram birer sunum yaptılar.
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanı ve Kültürel Faaliyetler Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr.Gör. Kamil Patan'ın yönettiği panelde, Prof.Dr. Sezai Balcı Harşit yöresinin son bin yıllık tarihi hakkında bilgiler verdi. Anadolu'nun Türk Yurdu haline gelmesi sürecinde bölgede cereyan eden olaylardan kesitler sunan Balcı, bölgenin hem siyasi hem de kültürel açıdan önemli bir stratejik merkez olduğunu vurguladı.
Tarih Bilim Uzmanı Adnan Yazıcı da yaptığı konuşmasında, sayıları 100 bini bulan Rus birliklerinin yaklaşık 18 ay süren işgali sırasında, onlara karşı koyan 36 bin civarındaki Türk askeri birliğinin direnişinden örnekler verdi. Askeri birliklerin mücadelesinin yanı sıra milis kuvvetler tarafından da desteklenen direniş ve direnişin sonuçları hakkında bilgiler sunan Adnan Yazıcı, resmi kayıtlara göre isimleri tespit edilen 200'e yakın şehit askerin birçoğunun mezarının kaybolmak üzere olduğunu belirterek, bu şehitlerin aziz hatırasına ithafen bir anıtın ve tarihi belirlenecek bir anma gününün gerçekleştirilmesinin önemine vurgu yaptı.
Panelde son olarak söz alan Öğr.Gör. İsmail Bayram, Harşit Savunmasının yeteri kadar yazılı kaynaklara geçemediğini hatırlatarak, bu konudaki eksikliklerin tamamlanması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.
Öğr.Gör. İsmail Bayram, Harşit ilçesinin adının 1964 yılında çıkarılan bir kararname ile "Doğankent" olarak değiştirilmesinin çok yanlış bir karar olduğunu belirterek; mekan isimlerini değiştirme şeklinde alınan kararların bir kültürel kırım anlamına geldiğini söyledi. Harşit isminin tekrar geri alınması için merkezi İstanbul'da bulunan Harşit Dernekler Federasyonu ile birlikte bir çalışma başlattıklarını, Federasyon Başkanı Temel Bilecen'in bu konuda TBMM'ne başvurduğunu hatırlatan Bayram, şehitlerin aziz hatıralarını yaşatmanın vicdani ve ahlaki bir sorumluluk olduğunu belirterek, ilçe adının değiştirilmesi ile unutulmaya yüz tutan tarihin ve kültürel değerlerin tekrar günyüzüne çıkarılması için gayret göstereceklerini ifade etti.
Giresun Jandarma Alay Komutanlığı ve Giresun Özel Harekat Komutanlığı'na mensup askerler ve emniyet mensupları ile bazı gazilerimizin de izlediği panel, Rektör Yardımcı Prof. Dr. Güven Özdem'in yaptığı teşekkür konuşması ve hatıra fotoğrafı çekimleriyle sona erdi.