Sağlık Hizmetleri MYO’da Dış Paydaşlarla Kalite ve Akreditasyon Toplantısı
Dünya Çocuk Hakları Günü’ne İthafen Çocuk Hakları Sergisi
Çocuk Hakları Paneli ve Resim Sergisi
Diş Hekimliği Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni
Eğiticilerin Eğitimi ve Sertifika Programı
2024 Yılı 5. Dönem İlkyardımcı Eğitimi Başarıyla Tamamlandı
TÜBİTAK ARDEB Destek Programları Tanıtım Etkinliği Gerçekleştirildi
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver Sarı yaptı.
Daha sonra başlayan panelde ilk sözü GRÜ Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Güliz Özgen Hergül adlı. “Çocuğun istismarı” başlıklı bir sunum yapan Hergül, istismar türleri, istismarı ortaya çıkaran bulgular, ihmaller ve bunun çocuğa etkileri konularında bilgi verdi.
İkinci panelist Psikolojik danışman Dr. Osman Zorbaz da “Çocuk İstismarı ve İhmalinin Önlenmesi: Okullardaki Durum?” başlığıyla bir sunum yaptı. Çocuk haklarına değinerek konuşmasına başlayan Zorbaz, okullarda yaşanabilecek istismar durumlarında atılacak adımları sıraladı. Burada öğretmenlere büyük sorumluluklar düştüğünü belirten Dr. Osman Zorbaz’ın ardından bir diğer konuşmacı Uzm. Psikolog Hemşire Nurten Gülsüm Bayrak söz aldı.
İstismar başta olmak üzere mağdur çocuklara yardım amacıyla kurulan Çocuk İzlem Merkezlerinin (ÇİM) işleyişleri hakkında bilgi vererek sözlerine başlayan Bayrak, bu merkezlerde çocuklar için yapılan çalışmaları aktardı.
Panelin son konuşmacı Cumhuriyet Savcısı Hazal Demet Kılınç ise istismar suçlarında izlenen hukuki süreci anlattı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Canan Çelik, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver Sarı, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Genç, Üniversitemiz çalışanları ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği program, soru-cevap bölümü ve konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.