UNESCO Kürsüsü Antlaşması 1 Ocak 2025 Tarihi İtibariyle Uzatıldı
Giresun Üniversitesi ve Kent Konseyi Arasında Toplumsal Katkıya Yönelik İş Birli...
Doç. Dr. Ümmükülsüm Özel Akdemir CLEANFOREST Çalışma Grubu Üyesi Oldu
Finansal Katılım Ekonomisi Paneli Yapıldı
"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" Ziyareti...
Öğr. Gör. Dr. Yunus Emre Genç COST Üyeliğine Atandı
Kalite Süreçlerinde Ziyaretlerin İlk Etabı Tamamlandı
Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Devir Teslim Töreni Gerçekleşti
Kalite Süreçlerinde İkinci Ziyaret Spor Bilimleri Fakültesine Gerçekleştirildi
Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu'nda Hamsi Şenliği Etkinliği
Ömer Halisdemir Konferans Salonunda düzenlenen panele Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güven Özdem, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beyhan Kesik, Bulancak Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oktay Karaman da katıldılar.
Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı ve aynı zamanda Giresun Meslek Yüksekokulu Müdürü olan Prof. Dr. Hakan Özdemir'in moderatörlüğünü yaptığı panelde, Doç. Dr. Oğuz OĞUR ve Dr. Öğr. Üyesi Serdar SOYLU da konuşmacı olarak yer aldı.
Panelin açılış konuşmasını yapan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beyhan Kesik, 19 Mayıs 1919'da Türk Milletinin var olma mücadelesini sadece cephede vermediğini, eğitim, kültür, ekonomi, sanat ve daha birçok alanda yine Atatürk'ün önderliğinde milli bir mücadele verildiğini hatırlattı. Dekan Kesik, gençlerimize Atatürk'ü ve milli mücadele dönemini tüm yönleriyle aktarmak zorunda olduğumuzu, gençlerin de Atatürk'ün mirasına dört elle sarılması gerektiğini vurguladı. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Kesik, sözlerinin sonunda gençlere hitaben, "rahmetli devlet büyüğümüz Alparslan Türkeş'in dediği gibi, hepiniz birer Türk Bayrağısınız, onu yere düşürmeyin ve lekelemeyin" uyarısında bulundu.
Panelin moderatörü Prof. Dr. Hakan Özdemir, Türk Dil Devrimine giden yolun tarihsel sürecini anlatarak, 1928'deki Harf Devriminin anlık bir karar olmadığını 18. yüzyıldan itibaren başlayan bir sürecin devamı olduğuna değindi. Türk Dilini geliştirme ve zenginleştirme çabalarında zaman zaman hata yapıldığına da vurgu yapan Prof. Özdemir, Atatürk'ün bazı aksaklıklara rağmen bu konuda önemli işler başardığını hatırlattı.
Panelistler Doç. Dr. Oğuz Oğur ve Dr. Öğr. Üyesi Serdar Soylu ise Atatürk'ün matematik ve geometri konusundaki çalışmalarından ve yazdığı geometri kitabından söz ederek, bugün sayıları yüzleri bulan bir çok matematiksel terimin Atatürk sayesinde literatüre girdiğini söylediler.
Panel, konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdimi ile sona erdi.