UNESCO Kürsüsü Antlaşması 1 Ocak 2025 Tarihi İtibariyle Uzatıldı
Giresun Üniversitesi ve Kent Konseyi Arasında Toplumsal Katkıya Yönelik İş Birli...
Doç. Dr. Ümmükülsüm Özel Akdemir CLEANFOREST Çalışma Grubu Üyesi Oldu
Finansal Katılım Ekonomisi Paneli Yapıldı
"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" Ziyareti...
Öğr. Gör. Dr. Yunus Emre Genç COST Üyeliğine Atandı
Kalite Süreçlerinde Ziyaretlerin İlk Etabı Tamamlandı
Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Devir Teslim Töreni Gerçekleşti
Kalite Süreçlerinde İkinci Ziyaret Spor Bilimleri Fakültesine Gerçekleştirildi
Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu'nda Hamsi Şenliği Etkinliği
Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun’un katılımıyla gerçekleşen programa; Giresun Vali Yardımcısı Metin Maytalman, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Kurt, Tıp Fakültesi Dekanı ve Rektör Yrd. Prof. Dr. Canan Çelik, Rektör Yrd. Prof. Dr. M. Serkan Soylu, Rektör Yrd. Prof. Dr. Mustafa Cin, AK Parti İl Başkanı Kenan Tatlı, MHP İl Başkanı Ertuğrul Gazi Konal, Üniversitemiz akademik ve idari personeli, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Tıp Fakültesi öğrencileri ve aileleri katıldı.
GRÜ Devlet Konservatuvarı akademisyenlerinden Prof. Dr. Vasıf Hasanoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Halis Gürkan Kırankaya’nın piyano ve klarnette hünerlerini sergiledikleri müzik ziyafetiyle başlayan program, Tıp Fakültesi Dönem 1 temsilcisi Deniz Emir Emin’in konuşmasıyla devam etti.
Daha sonra kürsüye çıkan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Canan Çelik, Asklepios ve tıbbın sembolü olarak kabul edilen Asklepios'un asasına değinerek konuşmasına başladı. Tıbbın babası olarak kabul edilen Hipokrat ve tıbba kazandırdığı eserlerden bahseden Çelik daha sonra Osmanlı’dan günümüze, ülkemizdeki tıp eğitimine değindi.
“2. Mahmut döneminde Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane’nin kuruluşu (14 Mart 1827) ülkemizde tıp eğitiminin başlaması olarak kabul edilir. İlk olarak 1919'da kutlanmaya başlanan Tıp Bayramı’nın bu gün 100. yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz” diyen Prof. Dr. Çelik, Türkiye’de ve dünyada önemli başarılara imza atmış Türk Bilim İnsanlarına değinerek konuşmasını sürdürdü.
Tıp mesleğinin gece - gündüz demeden çalışmayı gerektirdiğini, GRÜ Tıp Fakültesinin de bu düşünceyle her geçen gün kendisini gelişmeye devam ettiğini ifade eden Çelik, bu gün beyaz önlüklerini giyecek olan doktor adaylarının da yine bu bakış açısıyla mesleklerine sarılmaları gerektiğini söyledi.
“Yaşam zor bir sınavdır ve herkesin farklı bir soru kağıdı vardır” diyen ve tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutlayan Canan Çelik, hekimliğe adım atacak olan öğrencilere meslek hayatları boyunca başarı dileyerek konuşmasını sonlandırdı.
Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, 100. yılı kutlanan “Tıp Bayramı” ve “Beyaz Önlük Giyme Töreni” dolayısıyla programa katılan davetlilere teşekkür ederek sözlerine başladı.
GRÜ Tıp Fakültesinin 27 Mayıs 2007 tarihinde kurulduğunu ve 2008-2009 Eğitim-Öğretim döneminde de ilk öğrencilerini aldığını hatırlatan Rektörümüz sözlerine şu şekilde devam etti: “İlk öğrencilerimiz, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitimlerine başladı. Öğrencilerimiz ilk kez 2012-2013 Eğitim-Öğretim döneminde Giresun Üniversitesi Tıp Fakültemizde eğitime başlarken, geçtiğimiz yıl Haziran ayında ilk mezuniyet törenimizin heyecanını yaşadık ve 16 öğrencimizi mezun ettik…
Tıp Fakültemizde şu anda 68’i uluslararası öğrenci olmak üzere, toplam 356 öğrencimiz eğitimlerine devam etmektedir. 15’ü Profesör, 18’ü Doçent ve 55’si Dr. Öğretim Üyesi olmak üzere toplam 88 öğretim üyesi ve 17 araştırma görevlisi görev yapmaktadır. 77 öğretim üyemiz eğitim hizmeti yanında, hastanelerimizde Giresun halkına sağlık hizmeti de sunmaktadır.
Bilindiği gibi, 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren ortak kullanıma geçilmiştir. Bu sayede ilimizdeki mevcut Devlet Hastaneleri, Eğitim Araştırma Hastanesi statüsü kazanmış olup, hastanelerimiz Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak, Giresun halkına 3. basamak sağlık hizmeti sunmaya başlamıştır. Hastalarımız, deneyimli hocalarımıza ulaşarak teşhis ve tedavi imkânı bulabilmekte ve Giresun ili dışına sevk edilen hasta sayısı gün geçtikçe azalmaktadır. Hastanelerimizde Giresun’da ilk olan ameliyatlar, tümör cerrahileri ve girişimsel işlemler yapılmaya başlanmış, uyku laboratuarı kurulmuştur. Ortak kullanım ile birlikte aynı zamanda, öğrencilerimiz ve araştırma görevlilerimizin eğitimi için, tam kapasiteli bir Hastane ortamı sağlanmıştır. Şu anda 4. ve 5. sınıflardaki öğrencilerimiz hastanelerimizde stajlarına devam etmekte olup, son sınıfta İntörn Doktor ünvanını kazanmış öğrencilerimiz de aktif olarak kliniklerde çalışmaktadırlar…
2018 Aralık ayında Tıpta Uzmanlık Kurulu (TUK) Fakültemizi ziyaret etmiş, ve Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Üroloji, Genel Cerrahi, Radyoloji, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dallarına ek olarak, 8 anabilim dalımız daha (İç Hastalıkları, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Kardiyoloji, Aile Hekimliği, Göz Hastalıkları, Ortopedi ve Travmatoloji, Kadın Hastalıkları ve Doğum ve Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalımız) Tıpta Uzmanlık Eğitimi verme yetkisi kazanmıştır.”
Aksu bölgesinde yapılmakta olan Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatının devam ettiğini hatırlatan Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, projenin 2019 yılı içinde tamamlanmasının planlandığını söyledi.
GRÜ Tıp Fakültesinin eğitim faaliyetlerinin yanı sıra bir çok önemli kongre, çalıştay ve sempozyuma da ev sahipliği yaptığını ifade eden ve bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Rektörümüz, tüm sağlık çalışanlarının “14 Mart Tıp Bayramı”nı kutlayarak sözlerini noktaladı.
Rektörümüzün ardından, programın onur konuğu olan Prof. Dr. Musa Akoğlu kürsüye çıktı. 2016 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından yılın doktoru seçilen Akoğlu, Giresun Üniversitesinde bulunmaktan ve onur konuğu olarak ağırlanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
“Bu gün sadece ‘14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlamak için değil, aynı zamanda hekimliğe adım atacak yeni tıp öğrencilerinin beyaz önlük giyme töreni içinde buradayız” diyen Akoğlu, tıp biliminin temeline, geçirdiği değişimlere, iyi bir doktorda veya sağlık çalışanında olması gereken özelliklere değinerek konuşmasını sürdürdü.
Gelişen teknolojiyle birlikte tıp biliminin de geliştiğini, ilerlediğini ve buna bağlı olarak yeni tedavi yöntemlerinin ortaya çıktığını dile getiren Prof. Dr. Musa Akoğlu, endüstri 4.0 ile yapay zekanın da tıp dünyasında yerini aldığını, bazı tanı ve teşhislerde kullanılmaya başlandığını söyledi.
“Tıp doktoru yeminini unutmamalı” diyerek “14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayan ve beyaz önlük giyecek olan öğrenciler ile ailelerini tebrik eden Akoğlu, kendisini programa davet eden Prof. Dr. Canan Çelik ve Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun’a teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.
Konuşmaların ardından; Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, protokol üyeleri ve Tıp Fakültesi akademisyenleri, bu yıl GRÜ Tıp Fakültesinde eğitimlerine başlayan öğrencilere beyaz önlüklerini giydirdiler.
“14 Mart Tıp Bayramı ve Beyaz Önlük Giyme Töreni”, Fuaye Salonunda Tıp Fakültesi öğrencileri; Nazmiye Yeni, Simge Benay ve Asiya Hazal Öztürk’ün verdiği mini konser eşliğinde gerçekleşen kokteylin ardından sona erdi.